ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Έντεκα ομάδες της La Liga ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν τέλος στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων

Η ζωή των οπαδών της La Liga πρόκειται να αλλάξει σημαντικά από την επόμενη κιόλας σεζόν (2023/2024), που θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες.

Έντεκα σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας ποδοσφαίρου της Ισπανίας οριστικοποιούν μια συμφωνία για τον καθορισμό μιας μέγιστης τιμής για την πρόσβαση των φιλοξενούμενων οπαδών στα γήπεδα. Η τιμή σύμφωνα με το Relevo θα είναι πάντα το μέγιστο 25 ευρώ και μάλιστα οι έντεκα σύλλογοι αξιολογούν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν και σε έναν ελάχιστο αριθμό φιλοξενούμενων φιλάθλων που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα, ο οποίος θα είναι περίπου 300.

Οι προαναφερόμενοι φορείς που έχουν καταλήξει σε συμφωνία είναι οι εξής: Ρεάλ Μπέτις, Σεβίλλη, Χιρόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα, Κάντιθ, Αλμερία, Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και Θέλτα. Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν και οι τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος στη μεγάλη κατηγορία ( Λας Πάλμας, Γρανάδα και Λεβάντε ή Αλαβές).

Επιπλέον, η Μπαρτσελόνα μελετά αυτή τη συμφωνία, αν και το θέμα είναι ότι θα ισχύσει για εκείνη όταν επιστρέψουν στο γήπεδό τους μόλις αυτό ανακαινιστεί, αφού σε αυτό που θα αγωνστούν την επόμενη σεζόν δεν έχουν καν χώρο για όλους τους εταίρους τους. Ενώ στο deal δεν συμφώνησα (τουλάχιστον προς ώρας) ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Βιγιαρεάλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος (2022/23) φιλοξενούμενοι οπαδοί έχουν κληθεί να πληρώσουν μέχρι και 60 ευρώ για την είσοδο σε ένα γήπεδο στον τομέα των φιλοξενούμενων, κάτι που θα αλλάξει σε μεγάλο μέρος των γηπέδων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ιδέα εφαρμόστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Η επιτυχία ήταν τέτοια που οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας θέλησαν να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή και η ίδια η Λίγκα προώθησε την εφαρμογή της, θεωρώντας ότι είναι ένας καλός τρόπος για να ενισχυθούν τόσο οι αγωνιστικές όσο και οι επιχειρηματικές πτυχές.

Το μέτρο αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί στην Premier League από το 2016 και όλα τα στοιχεία όσον αφορά τα ταξίδια των φιλοξενούμενων φιλάθλων έχουν αυξηθεί. Μάλιστα, σε αυτή την πορεία υπήρξε ρεκόρ προσέλευσης στα γήπεδα από αυτή την άποψη. Στην Αγγλία η μέγιστη τιμή είναι 30 λίρες, αν και αν ληφθεί υπόψη το αγοραστικό επίπεδο κάθε χώρας φαίνεται να είναι ισοδύναμο με τα 25 ευρώ που προτείνονται στην Ισπανία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button