Ποδόσφαιρο

Ένα δίδυμο με πολλά θετικά και ένα αρνητικό…

Ο Άρης το καλοκαίρι έπεσε διάνα με την επιλογή των Φαμπιάνο Λέινσμαν και Γιακούμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας, δημιουργώντας μία δυάδα υψηλών προδιαγραφών.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε σχετικά νωρίς, δεν μπόρεσε όμως να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι με την Αστάνα, κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό στην έκβαση του συγκεκριμένου ζευγαριού. Όσον αφορά τον διεθνή Τσέχο, η δική του μεταγραφή καθυστέρησε αρκετά, με διάφορες περιπτώσεις να χαλάνε στο παρά πέντε (Αρίμπας κλ), αλλά αποδείχτηκε “λίρα εκατό” σε όλα τα επίπεδα.

Οι δύο τους έχουν συνθέσει ένα δυνατό κέντρο άμυνας για τον Άρη, καθώς έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που τους βοηθάει πολλές φορές στο να διορθώνουν τα λάθη τους. Ο Φαμπιάνο είναι αυτός που αναλαμβάνει το κουβάλημα της μπάλας από την πίσω ζώνη, με το κενό στο συγκεκριμένο κομμάτι να “βγάζει μάτι” όταν απουσιάζει, ενώ ο Μπράμπετς είναι αυτός που κρατάει την ισορροπία στο αμυντικός τρανζίσιον της ομάδας.

Η αδυναμία στα στημένα

Αν κάπου μπορούμε να διακρίνουμε μία αδυναμία των δύο ποδοσφαιριστών, αυτή είναι στα στημένα, τόσο τα αμυντικά, όσο και τα επιθετικά. Δεν είναι το δυνατό τους κομμάτι, με τον Μπράμπετς να είναι καλύτερος του Βραζιλιάνου σ’ αυτό, έχει βάλει και το μοναδικό γκολ του Άρη από στημένη φάση, ενώ έχει και δύο δοκάρια.

Στα στημένα στην άμυνα η δουλειά είναι συνήθως ομαδική, καθώς με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο η ομάδα έπαιζε ζώνη, αλλά και από τη στιγμή της έλευσης του Μπούργος που το άλλαξε σε μαν του μαν, τα προβλήματα παραμένουν. Εκεί είναι που απαιτείται περισσότερη δουλειά, αλλά και μεγαλύτερη συγκέντρωση, για να μπορούμε δεδομένα να μιλήσουμε για το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button