Ποδόσφαιρο

Ένα γρήγορο γκολ για να “ξεκλειδώσει”

Σε δύο περιπτώσεις, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, κατάφερε ο Άρης να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα και έφτασε στις εύκολες νίκες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν το momentum έπειτα από την εντός έδρας νίκη επί του Πανσερραϊκού, βελτίωσαν την ψυχολογία τους και η αλήθεια είναι ότι στο διάστημα της εβδομάδας που μεσολάβησε λειτούργησαν καλύτερα σε προπονητικό επίπεδο, υπό την έννοια ότι τούτη τη φορά ο Άκης Μάντζιος λειτούργησε μ’ ένα σταθερό γκρουπ, δίχως να χρειαστεί να διαχειριστεί απρόοπτα.

Το ζητούμενο για τον 54χρονο τεχνικό είναι να παρουσιάσει την εικόνα που εμφάνισε στα τελευταία 15 λεπτά απέναντι στους Σερραίους. Γι’ αυτό περιμένει να δει την ομάδα του να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο, να έχει δημιουργία έχοντας την μπάλα στα πόδια της και να φτάσει στο επίπεδο των τελικών προσπαθειών, σαν τις εννιά δηλαδή που είχε στα τελευταία λεπτά κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Αυτό προϋποθέτει παιχνίδι εντάσεων και πάνω σ’ αυτόν τον τομέα δούλεψε το σύνολο στη διάρκεια της εβδομάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντικό για τους κιτρινόμαυρους να μην χάσουν χρόνο ως προς την απόκτηση προβαδίσματος. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το εξασφάλισαν στο 16ο λεπτό και απέναντι στον Παναιτωλικό στο αντίστοιχο 20ο.

Καθόλου τυχαία, αυτά τα παιχνίδια κύλησαν βάσει τεχνικού και τακτικού προγράμματος. Το ίδιο θα επιδιωχθεί και απέναντι στον ΠΑΣ, μια ομάδα η οποία προέρχεται από το αρνητικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών και ψάχνει απεγνωσμένα ένα αποτέλεσμα αντίδρασης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button