Ποδόσφαιρο

Ένα βήμα πιο κοντά! Παλικαρίσια πρόκριση με διπλό στο Περιστέρι

Με γκολ του Ντάνιελ Λάρσον ο Άρης πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδος και φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου,

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Στο τέρμα ο Μέγιερι για τον Ατρόμητο, δεξιά ο Κιβρακίδης με τον Κατράνη αριστερά. Στρούγγης και Γούτας στα στόπερ, με τους Χαρίση και Μπουσούλατζιτς στα χαφ. Νταβιώτης, Ανδρούτσος και Ενσικουλού πίσω από τον Βέλλιο.

Σε σχηματισμό 4-4-1-1, στο τέρμα για τον Άρη, ο Χουλιάν Κουέστα, με την τετράδα στην άμυνα, να την αποτελούν (από τα δεξιά προς τα αριστερά) οι Λίντσεϊ Ροζ, Φραν Βέλεθ, Γιώργος Δεληζήσης και Μιχάι Κόρχουτ.

Στην μεσαία γραμμή το δίδυμο, Λούκας Σάσα και Χαβιέ Ματίγια, με τους Μπρούνο Γκάμα και Γιάννη Φετφατζίδη στις πτέρυγες της επίθεσης. Στην επίθεση, δίδυμο, οι Ντάνιελ Λάρσον και Μπράουν Ιντέγε.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Ο επαναληπτικός ξεκίνησε, με τις δύο ομάδες, να έχουν από μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 7΄, ο Βέλλιος είδε την μπάλα μπροστά του, μετά από κόντρα σε σουτ του Μπουσούλατζιτς, αλλά μόνος απέναντι στον Κουέστα, πλάσαρε ελάχιστα άουτ!

Η “απάντηση” του Άρη, δύο λεπτά μετά, με τον Γκάμα στο 9΄, να σεντράρει από τα αριστερά, ο Ιντέγε πήρε την γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέγιερι!

ΜΑΓΕΙΑ ΓΚΑΜΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΑΡΣΟΝ!

Στο 15΄, ο Μπρούνο Γκάμα με φοβερή κάθερη μπαλιά βρήκε τον Λάρσον, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και με πλασέ μίας επαφής με το δεξί, έστειλε την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο στην αριστερή γωνία της εστίας του Μέγιερι για το 0-1!

Ο Σουηδός έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον Άρη με το εκτός έδρας γκολ, καθώς υποχρέωσε τον Ατρόμητο να κυνηγήσει την ολική ανατροπή του σκορ για να προκριθεί.

Στην κόντρα ο Κόρχουτ, στο 20΄, μετά από ένα-δύο με τον Γκάμα, ο Ούγγρος έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Μέγιερι να μπλοκάρει, αν και ήταν δίπλα του στο πέναλτι ο Ιντέγε. Δύο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής από τον Μπουσούλατζιτς στο 20΄και το 27΄, δεν ανησύχησαν τον Κουέστα, που μπλόκαρε σταθερά.

Τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, μία κούρσα του Φέτφα, πάσα στον Ιντέγε που από πλάγια θέση δεξιά, σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δίχτύων του Μέγιερι.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Στόχος του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ και να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, για να “κλειδώσει” την πρόκριση. Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία στα πρώτα λεπτά του β΄μέρους, ενώ αν οι κιτρινόμαυροι ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα-ενέργεια, ίσως και να είχαν την ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα.

Στο 58΄ο Κουέστα διάβασε την φάση και έδιωξε με τα πόδια πριν προλάβει την μπάλα ο Βέλλιος, ενώ στο επόμενο λεπτό, ένα σου του Γκάμα, κόντραρε και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μέγιερι.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε επί της ουσίας να απειλήσει την εστία του Άρη, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 82΄, για να τελειώσουν οριστικά την πρόκριση. Ο Φέτφα έβγαλε ωραία τον Ιντέγε, μόνο απέναντι στον Μέγιερι, πλασέ του Νιγηριανού, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ατρόμητου! Τελευταία ευκαιρία, στην εκπνοή του αγώνα, με εξαιρετικό πλασέ του Σόουζα, εκτός μεγάλης περιοχής, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μέγιερι.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να σφραγίζει το εισιτήριό του για τους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας με επίδειξη ανωτερότητας στο Περιστέρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σ. Παντελίδης): Μέγιερι, Κατράνης, Κιβρακίδης (68΄Ραμπέγιο), Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης (84΄Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61΄Μανούσος), Βέλλιος

ΑΡΗΣ (M. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (90+1΄Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης (88΄Σόουζα), Λάρσον (79΄Ντουρμισάι), Ιντέγε

Στον πάγκο: Τσιλιγγίρης, Μπακούτσης, Ντιγκινί, Σούντγκρεν, Ντουρμισάι, Μαντσίνι, Σόουζα

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) – Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) – ΑVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button