Μπάσκετ

Ένας παίκτης για.. όλους τους ρόλους ο Γουίλιαμς

Σήμερα (23/07), ανακοινώθηκε από τα μέσα η απόκτηση του Αμερικανού ψηλού Ζίλιους Γουίλιαμς, ο οποίος έρχεται να “φρεσκάρει” το ελληνικό μπάσκετ, με την “δροσιά” που έχει εκλείψει από το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι, όμως, εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

Στην προσπάθεια του ο Γιάννης Καστρίτης να γεμίσει την ρακέτα, προχώρησε στην μεταγραφή του αμερικάνου Ζίριους Γουίλιαμς.

Στο πρόσωπο του 24χρονου, ο Άρης βρίσκει μετά από χρόνια τον σύγχρονο παίκτη με εμπειρία σε αμερικανικά κολλέγια που αναζητούσε, με σκοπό να ανανεώσει επαρκώς τους «ψηλούς» του.

Η εμπειρία του στο αμερικανικό μπάσκετ και νοοτροπία, αλλά και στο περσινό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, στο οποίο συμμετείχε, ανέδειξε τις ικανότητες του στο κομμάτι τον ριμπάουντ (6,1 πέρυσι και 9,4 όταν βρισκόταν στην Αμερική), ποσοστά στα οποία βοηθάει και το ύψος του (2,06 μ.).

Όπως κάθε ψηλός, έτσι και ο Ζίλιους δείχνει να κατέχει άνεση στην ρακέτα, βοήθεια που είχε ανάγκη το ρόστερ του Άρη, για να αυξήσει το «εύκολο» σκοράρισμα του.

Σε αυτό το σημείο, ξεκινάμε να απαριθμούμε τις δυνατότητες του που τον κάνουν να ξεχωρίζει και έκαναν τον άλλοτε πρωταθλητή του ελληνικού πρωταθλήματος, να τον εμπιστευτεί. Ο νεαρός Αμερικανός, φαίνεται πως κρύβει ιδιαίτερη ευκολία στα σουτ. Τα ποσοστά ευστοχίας του στο περσινό πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακά, εκτελούσε 40% σε 4,2 ή και στις 6,75 προσπάθειες του σε κάθε αγώνα. Είναι προφανές, πως η ομάδα ενισχύεται με έναν παίκτη, του οποίου η χρήση μπορεί να αποβεί απρόβλεπτη και ενισχυτική από την γραμμή του τριπόντου.

Συμπληρωματικά, στο Ουγγρικό πρωτάθλημα, τα ποσοστά του κατανομούνται ως εξής: 12,5 πόντους ανά παιχνίδι, 40% στα τρίποντα, αριθμός που δεν παρατηρείται καθημερινά στο ελληνικό μπάσκετ, πλησιάζει αρκετά το 48% στα δίποντα και 81% στις βολές.

Το μόνο που μένει να ευχηθούμε με την σειρά μας, είναι ο Γουίλιαμς να μεταφέρει και να μεταδόσει τα πλεονεκτήματα του στο ελληνικό παρκέ, καθώς με σιγουριά μπορεί να πει κανείς, πως είναι παίκτης που θα ανανεώσει το μπάσκετ το 2021.

Υπενθυμίζουμε, πως η μεταγραφή του Αμερικανού θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών που επέβαλε η FIBA.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button