Έμερι: «Δεν θεωρώ ότι είμαστε διεκδικητές του τίτλου»
Ο Ουνάι Έμερι κράτησε χαμηλούς τόνους σχετικά με την εντυπωσιακή πορεία της Άστον Βίλα στην Premier League, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θεωρεί την ομάδα του υποψήφια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Ισπανός προπονητής, παρά την εξαιρετική φόρμα των «χωριατών», εμφανίστηκε προσγειωμένος, τονίζοντας τη σημασία της σκληρής δουλειάς και της σταδιακής προόδου.
«Είμαστε περήφανοι για τη θέση μας, δεν αποτελεί έκπληξη. Πριν από λίγους μήνες υπήρχε ανησυχία, αλλά δουλέψαμε βήμα-βήμα για να βελτιωθούμε. Δεν παρακολουθούμε τη βαθμολογία, αλλά εστιάζουμε σε κάθε αγώνα ξεχωριστά», δήλωσε αρχικά.
Στη συνέχεια, ο Έμερι απέκλεισε την ομάδα του από τη μάχη του τίτλου, επισημαίνοντας το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων.
«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Όχι, δεν θεωρώ ότι είμαστε πραγματικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Δεν το αισθάνομαι έτσι, παρόλο που ανταγωνιζόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ είναι εντυπωσιακές ομάδες. Έχουμε 38 αγώνες να δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες παραδοσιακές δυνάμεις του αγγλικού πρωταθλήματος: «Υπάρχουν επίσης η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… Πρέπει να τις ανταγωνιστούμε όλες και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη συνέπειά μας σε 38 αγώνες, όπως κάνουμε τώρα. Η Άρσεναλ και η Σίτι παραμένουν μπροστά από εμάς».






