Γενικά

Έλληνας πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πυγμαχίας!

Ο Γιάννης Φιλιππάτος είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (EUBC), όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Ασίσι της Ιταλίας.

Ο Φιλιππάτος γυναικολόγος στο επάγγελμα, ήταν αντιμέτωπος για τον προεδρικό θώκο με τον Ολλανδό, Μπόρις φαν ντερ Φορστ και τον Βολοντίμιρ Προντίβους, με τον τελευταίο να αναγκάζεται να αποσυρθεί μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Ρωσία και Λευκορωσία, μετά την εισβολή της πρώτης στην Ουκρανία.

Στον πρώτο γύρο οι δύο υποψήφιοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 23-23, αφού μία από τις ψήφους ακυρώθηκε από την εφορευτική επιτροπή, ενώ στον δεύτερο γύρο ο Φιλιππάτος αναδείχθηκε νικητής με 25-22, κερδίζοντας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Αυτομάτως ο Φιλιππάτος γίνεται μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, η οποία πρόκειται από 28 μέλη να έχει πλέον 18, μετά το προσεχές κονγκρέσο.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής και Επιτροπής αντιντόπινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στον λόγο που εκφώνησε μετά την εκλογή του δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του αθλήματος όπως και για να βελτιώσει στις συνθήκες ασφάλειας των αθλητών.

Στα σχέδια του Φιλιππάτου είναι παράλληλα να αυξηθεί ο αριθμός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τη δημιουργία ενός Boxing Clubs Champions League, όπως επίσης και να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα αδειοδότησης των συλλόγων ώστε να βοηθήσει στην βελτίωση των διοικητικών στάνταρντς και να βοηθήσει στην ανάπτυξη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button