Ποδόσφαιρο

«Έβλεπα τα άλλα παιδιά να τρέχουν να χαμογελούν και εγώ ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι»

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε μίλησε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, μιας και όπως αποκάλυψε έπασχε από οστεοχονδρίτιδα του ισχίου όταν ήταν πέντε ετών.

Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα τον περσινό χειμώνα. Στους Καταλανούς μέχρι σήμερα μετράει 8 γκολ και 4 ασίστ, σε 49 εμφανίσεις. Ο 29χρονος Δανός επιθετικός σε συνέντευξή του μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, λέγοντας πως όταν ήταν πέντε ετών έπασχε από οστεοχονδρίτιδα του ισχίου, ή όπως αλλιώς ονομάζεται η νόσος Perthes.

Πρόκειται για τμηματική νέκρωση της μηριαίας κεφαλής που αργότερα επαναγγειώνεται. Προγνωστικά οι περισσότεροι ασθενείς είναι καλά μέχρι την 5η δεκαετία της ζωής τους. Από τη μία, παιδιά, τα οποία αναπτύσσουν συμπτώματα πριν την ηλικία των 5 ετών, τείνουν να αναρρώνουν χωρίς προβλήματα. Από την άλλη, εκείνα που αρχίζουν συμπτώματα, μετά την ηλικία των 9 ετών έχουν κακή πρόγνωση.

Ο Μπρέθγουεϊτ από την πλευρά του έπρεπε να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι βλέποντας τους υπόλοιπους φίλους του να παίζουν στη γειτονιά του. Ωστόσο, εκείνος δεν το έβαλε κάτω και λίγα χρόνια μετά οι γιατροί του είπαν πως μπορεί να περπατήσει ξανά καθώς ανέκτησε πλήρη κινητικότητα. Βέβαια, ακόμα και σήμερα ο φορ των “μπλαουγκράνα” δεν έχει και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε.

“Δεν έχω και πολλές αναμνήσεις από εκείνες τις μέρες γιατί ήταν στενάχωρες για μένα. Εβλεπες όλα τα παιδιά να τρέχουν, να παίζουν, να χαμογελούν κι εγώ ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό με πονούσε. Ηταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Θυμάμαι όπως πώς ένιωθα. Θα μπορούσα να πω πως ντρεπόμουν επειδή ήμουν διαφορετικός. Δεν ήθελα να έχω αυτό το είδος της προσοχής”, τόνισε στο CNN.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button