Γενικά

Άρση lockdown – Βάζει φρένο η Αττική: Τριπλάσιο ιικό φορτίο, ανησυχία για τα κρούσματα

Μεγάλη η ανησυχία των ειδικών για την πορεία της Αττικής – Τι δείχνουν τα λύματα, φόβοι για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στα ύψη είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική τα τελευταία 24ωρα τη στιγμή μάλιστα που οι ειδικοί ανησυχούν πως τα τα κρούσματα σταδιακά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας της κινητικότητας που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και υπό το φόβο όσων έλαβαν στη χώρα τα Θεοφάνεια. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι τα λύματα της Αττικής δείχνουν ότι υπάρχει τριπλασιασμός του ιικού φορτίου στο λεκανοπέδιο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την άρση των μέτρων του lockdown. Την ίδια ώρα, το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας στα τέλη Φεβρουαρίου και συνέχιση μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, 800 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 32 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, με τα 301 από τα κρούσματα να καταγράφονται στην Αττική. Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική έχει ως εξής:

  • Ανατολική Αττική 29
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 32
  • Δυτική Αττική 38
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 40
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 78
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 23
  • Νήσοι (ανήκουν στην Αττική) 11
  • Πειραιάς 50

Γώγος: Θα αυξηθούν τα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Δεν είναι τυχαίο ότι ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνουν «αργά και πολύ προσεκτικά βήματα» προκειμένου να προχωρήσουμε σε άρση του lockdown. Παράλληλα, ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα τουλάχιστον κανένα σχέδιο για να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away στις 18 Ιανουαρίου ή κάτι άλλο στις 25 Ιανουαρίου. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι αν άνοιγε το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away στις 11 Ιανουαρίου, τότε σύντομα θα βλέπαμε περίπου 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως. Ο κ. Γώγος είπε επίσης πως τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν οι δραστηριότητες (πολιτιστικές, αθλητικές κ.ά), δίνοντας το «σήμα» πως το lockdown θα κρατήσει καιρό ακόμα. Τον προβληματισμό του, πάντως, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τα Γυμνάσια εξέφρασε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας πως αν αυτό συνέβαινε θα είχαμε 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button