ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Άρσεναλ: Δεν «πέρασε» η πρόταση για «ψαλίδι» 12,5%

Στο… κενό έπεσε η πρόταση της διοίκησης της Άρσεναλ προς τους παίκτες της πρώτης ομάδας, για μειώσεις 12,5% των ετήσιων μισθών τους, προκειμένου να μπορέσει το κλαμπ να ανταπεξέλθει στη δεδομένη αναπροσαρμογή των οικονομικών του, μετά τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τους όρους που τέθηκαν επί τάπητος από τους διοικούντες τον λονδρέζικο σύλλογο:

α) Οι μισθοί της πρώτης ομάδας θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο και δεν θα ισχύσει το «ψαλίδι» ύψους 12,5%, εάν η ομάδα καταφέρει να διασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου (έχει να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League από το 2016).

β) Η μείωση θα «πέσει» στο 7,5% του ετήσιου μισθού, εάν η ομάδα εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Europa League.

γ) Κάθε παίκτης που θα υπογράφει νέο συμβόλαιο στο μέλλον, θα λαμβάνει ως «πριμοδότηση» κι αυτό το ποσό που θα χάσει από την εφετινή του σύμβαση, εκτός από τις καινούργιες απολαβές του.

δ) Επίσης, όπως τονίστηκε από τη διοίκηση, κάθε ποδοσφαιριστής που θα αποδεχθεί τη μείωση και στη συνέχεια θα πωληθεί από τον σύλλογο θα λαμβάνει πίσω από την Άρσεναλ, όλο το ποσό της μείωσης του 12,5%.

Το παραπάνω «πακέτο» των όρων, δεν αποδείχθηκε αρκετό για να πείσει την ομάδα να αποδειχθεί τη νέα συνθήκη, καθώς οι παίκτες θεωρούν πως η μεταγραφική αγορά τους επόμενους μήνες θα είναι πάρα πολύ περιορισμένη κι ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται βέβαιος πως θα λάβει πίσω τα «χαμένα» ποσά.

Για να «περάσει» η πρόταση της διοίκησης, χρειαζόταν τα 3/4 των ψήφων της πρώτης ομάδας, ωστόσο δεν κατάφερε ούτε να… πλησιάσει το συγκεκριμένο νούμερο, μολονότι υπήρξαν κι ορισμένοι παίκτες που ψήφισαν υπέρ των μειώσεων.

Η Άρσεναλ φιλοδοξούσε να μειώσει το κόστος των μισθών των ποδοσφαιριστών κατά περίπου 25 εκατ. λίρες (28,7 εκατ. ευρώ), σε ένα μπάτζετ που φτάνει σε ετήσια βάση τα 230 εκατ. λίρες (263,7 εκατ. ευρώ). Ένα τεράστιο κοστολόγιο που είχε περιγράψει πολύ… γλαφυρά ο Τζος Κρένκε, γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας Σταν, ως «…ένα λογαριασμό Champions League, σε ένα μπάτζετ… Europa League».

Οι ποδοσφαιριστές των κανονιέρηδων» ωστόσο, δεν έκαναν το… χατίρι της διοίκησης, διατηρώντας τη «σκληρή» γραμμή που διατηρούν οι συνάδελφοί τους στην Premier League, μετά την οδηγία του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) να μην αποδέχεται κανείς ποδοσφαιριστές μειώσεις στις αποδοχές του, παρά μόνο καθυστερήσεις καταβολής των προβλεπόμενων ποσών.

Μέχρι στιγμής οι μοναδικές ομάδες της Premier League, που έχουν φτάσει σε συμφωνία με τους παίκτες για μικρές καθυστερήσεις τις πληρωμές είναι οι Γουέστ Χαμ και η Σαουθάμπτον να είναι η μοναδική που έχει «περάσει» και μειώσεις στους μισθούς, ύψους 10%.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button