ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Άρσεναλ για… σεντόνι, Γιουνάιτεντ στα… χαμένα! (video)

Η Γιουνάιτεντ είχε χαμένο πέναλτι και 3 δοκάρια, όμως η Άρσεναλ 3 γκολ και με 3-1 στο Emirates πήρε τεράστια νίκη, που την κάνει φαβορί για το Champions League 5 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Πριν μερικές μέρες είχε ένα βουνό να ανέβει, όμως τώρα κοιτάζει τους ανταγωνιστές από την κορυφή του. Αφού πέρασε με 2-4 από την Τσέλσι, η Άρσεναλ ήταν τυχερή που νίκησε 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Emirates και πλέον βρίσκεται στο +3 με αγώνα περισσότερο από την 5η Τότεναμ – κόντρα στην οποία θα της κάνει πλέον και η ισοπαλία. Σχεδόν ό,τι πήγε μέσα έγραψε για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, τρία δοκάρια, μεγάλες φάσεις και ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε είχε η Γιουνάιτεντ, που πλήρωσε πολύ ακριβά την εμμονή του Ράνγκνικ να εκτελεί τα πέναλτι ο Μπρούνο Φερνάντες και όχι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από νωρίς στο παιχνίδι έγινε… χαμός. Στο 3’ ο Τσάκα έκανε τη σέντρα, οι Βαράν και Τέλες είπαν να δώσουν κάτι σε… Χάρι Μαγκουάιρ, αφού ο Άγγλος δεν ήταν στην 11άδα, η μπάλα έφτασε στον Σακά που έκανε το πλασέ, ο Ντε Χέα απέκρουσε και στην κενή εστία ο Ταβάρες άνοιξε το σκορ (1-0). Αυτό σήμαινε ότι για 10ο σερί εκτός έδρας ματς η ομάδα του Ράνγκνικ είδε την εστία της να παραβιάζεται. Η Γιουνάιτεντ πάντως, δεν άργησε να βγάλει αντίδραση και είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ οι fans της Άρσεναλ έδειξαν το εκπληκτικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου στο 7’ καθώς σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν παρατεταμένα ως φόρο τιμής στο παιδί που «έχασε» πρόσφατα ο Ρονάλντο.

Στο 6’ Μπρούνο Φερνάντες και Ρονάλντο συνδυάστηκαν αλλά στο τετ-α-τετ με τον Ράμσντεϊλ ο Ελάνγκα δεν τα κατάφερε, στο 11’ ο keeper των Gunners έκανε μεγάλη γκάφα δίνοντας στον ΜακΤόμινεϊ, ο Σκωτσέζος βρήκε τον Μπρούνο αλλά η λόμπα του πέρασε μόλις έξω και στο 24’ η σουτάρα εκτός περιοχής του Ντιόγκο Νταλότ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο αγώνας ήταν εντελώς ανοικτός, η Άρσεναλ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ν’ Κέτια να χάνει από τον Ντε Χέα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, όμως στο 32’ η ομάδα του Αρτέτα πήρε καθαρό προβάδισμα. Το VAR έδειξε ανατροπή του Σακά από τον Τέλες και ο ίδιος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς από τη βούλα για το 2-0.

Δύο λεπτά μετά ο Κριστιάνο άφησε τους Γκαμπριελ και Ταβάρες να τον κοιτάζουν και μείωσε με αριστερό σουτ μετά τη σέντρα του Μάτιτς και το 2-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους αφού στο φινάλε του τα καλά σουτ των Τέλες και Οντεγκααρντ δεν έκαναν τη ζημιά.

Και στο δεύτερο μέρος, οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν τον πρώτο λόγο επιθετικά και νωρίς την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους κρατούσε για τα καλά μέσα στη μάχη για το «σεντόνι». Στο 57’ ο Ταβάρες έκανε χέρι μέσα στην περιοχή όμως προς έκπληξη πολλών τη μπάλα στη βούλα του πέναλτι έστησε ο Μπρούνο Φερνάντες και όχι ο Ρονάλντο. Ο πρώην άσος της Σπόρτινγκ εκτέλεσε με το trademark «κουτσό» βηματάκι αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Παρά το «σοκ», η Γιουνάιτεντ συνέχισε να είναι καλύτερη και να δημιουργεί προβλήματα στην Άρσεναλ. Στο 59’ το διαγώνιο σουτ του Ελάνγκα μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Ράμσντεϊλ και στο 63’ ο Άγγλος τερματοφύλακας έβαλε το χέρι του στην μπάλα στο σουτ του Νταλότ από κοντά και την έστειλε στο δοκάρι για 3η φορά στον αγώνα. Και αφού δεν έγινε το 2-2, όπως συμβαίνει συνήθως, έγινε το 3-1. Στο 71’ ο Τσάκα βρήκε χρόνο και χώρο και έπιασε το δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, ο Ντε Χέα δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και το μόνο που μπόρεσε να δει ήταν την μπάλα στα δίχτυα του.

Μετά το γκολ της Άρσεναλ, η Γιουνάιτεντ «άδειασε» εντελώς ψυχολογικά, δεν είχε τίποτα να δώσει και μάλιστα ήταν τυχερή που ολοκλήρωσε το ματς με 11 καθώς στο 77’ ο Μπρούνο Φερνάντες πήγε με τις τάπες στον Ταβάρες και είναι περίεργο πως δεν είδε απευθείας κόκκινη παρότι έγινε check στο VAR.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σεντρίκ Σοάρες (90’ Τομιγιάσου), Γουάιτ, Γκάμπριελ Μαγκαλάες, Ταβάρες, Τσάκα, Ελνένι, Σακά (74’ Χόλντινγκ), Οντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου (64’ Μαρτινέλι), Ν’ Κέτια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Τέλες, Βαράν, Λίντελοφ, Μάτιτς (77’ Ράσφορντ), Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες (84’ Μάτα), Σάντσο, Ελάνγκα (77’ Λίνγκαρντ), Ρονάλντο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button