Γενικά

Άλμπερτ Μπουρλά: Ρευστοποίησε το 62% των μετοχών του στη Pfizer

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ρευστοποίησε το 60% των μετοχών του, την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχία του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το 62% των μετοχών στην Pfizer πούλησε ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, την ίδια ημέρα που η φαρμακευτική ανακοίνωσε επιτυχία – κατά 90% – του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην τρίτη φάση των δοκιμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, ο Μπουρλά ρευστοποίησε συνολικά 132.508 μετοχές της Pfizer, με μέση τιμή πώλησης στα 41,94 δολάρια / μετοχή, ή 5,6 εκατ. δολάρια συνολικά.

Η πώληση των μετοχών ήταν προγραμματισμένη από τις 19 Αυγούστου, που σημαίνει ότι δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με τους νόμους κατά του Insider Trading, ενώ συνεχίζει να διαθέτει 81.812 μετοχές της Pfizer, στο χαρτοφυλάκιο του.

Μπουρλά: Μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα

Οι πρώτες φαρμακοβιομηχανίες που εμφανίζουν αποτελέσματα από μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, είναι η Pfizer και η γερμανική εταίρος της BioNTech. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου και αναμένουν ότι θα καταθέσουν αίτηση επείγουσας αδειοδότησης στις αμερικανικές αρχές εντός του μήνα.

«Η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, σε ανακοίνωσή του. «Φθάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου μας σε μία στιγμή κατά την οποία ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο, με τους ρυθμούς μόλυνσης να φθάνουν σε νέα ρεκόρ, τα νοσοκομεία να πλησιάζουν στον υπερκορεσμό και τις οικονομίες να αγωνίζονται για να επαναλειτουργήσουν».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button