Ποδόσφαιρο

Όπως τότε έτσι και σήμερα – Οι ημιτελικοί στους οποίους ο Άρης πέτυχε την πρόκριση! (videos)

Ο Άρης σήμερα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον δεύτερο επαναληπτικό ημιτελικό όπου θα δώσει το μεγάλο «εισιτήριο» για τον τελικό το κυπέλλου, έναν τελικό που οι «κιτρινόμαυροι» και ο κόσμος τους ζητούν πολύ!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης από το 2000 και μετά έχει προκριθεί τέσσερις φορές στον τελικό του θεσμού και μάλιστα κάθε φορά με διαφορετικό αντίπαλο ενώ μόνο την τελευταία φορά το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρα υπερ του. Βέβαια ο πρώτος ημιτελικός για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν το 1970 όταν αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό ωστότο τότε, οι αγώνες ήταν μονοί.

Πρώτη φορά σε διπλό ημιτελικό κυπέλλου ο Άρης πήρε μέρος την σεζόν 2002-03 όπου στον δρόμο του βρέθηκε το Αιγάλεω. Η ομάδα είχε παίξει πρώτο ματς στην Αθήνα όπου και έληξε ισόπαλο 1-1 στις 9 Απριλίου ενώ η ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου ήρθε επίσης ισόπαλη με 0-0, αποτέλεσμα ωστόσο που ευνοούσε τον γηπεδούχο με τον Άρη να προκρίνεται τελικά στον τελικό!

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Δύο χρόνια μετά, οι «κιτρινόμαυροι» του Γιώργου Χατζάρα τότε βρέθηκαν τα ημιτελικά του θεσμού και έκαναν το ακατόρθωτο όπως έλεγαν όλοι τότε. Με ένα πρώτο ματς στο Χαριλάου που ήρθε 2-1, ο Άρης πήγε στην Ξάνθη στις 27 Απριλίοθ, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και πήρε μεγάλο «διπλό» με 0-2 με δύο «τέρματα» του Μίμη Μπενίσκου!

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Το 2008 αντίπαλος του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου ήταν ο Ατρόμητος, ένας αντίπαλος που ηττήθηκε και στους δύο αγώνες από τους «κιτρινόμαυρους» αφού την 1η φορά στην Θεσσαλονίκη το ματς έληξε 1-0 ενώ στο Περιστέρι ουσιαστικά ο Άρης με το 1-2 «κλείδωσε» την θέση στον τελικό του θεσμού με τα γκολ των Κόκε και Ίβιτς.

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Τελευταίος ημιτελικός (μέχρι τον επόμενο) για τον Άρη, ήρθε 10 χρόνια πριν όταν οι «κιτρινόμαυροι» του Κούπερ έχοντας κάνει… την τεράστια ανατροπή στα προημιτελικά με την Ξάνθη, υποδέχονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Καβάλα, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι με το 3-1 πήγαν στην ρεβάνς σχεδόν σίγουροι… και έτσι και έγινε! Στις 25 Μαρτίου 2010, ο Άρης γιόρταζε διπλά, αφενός τα 96 χρόνια από την ίδρυση του και αφετέρου την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου αφού ο αγώνες έληξε 1-1 με σκόρερ πάλι τον αρχηγό, Σέρχιο Κόκε!

Δείτε τα στιγμιότυπα:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button