Ποδόσφαιρο

Χρυσόγονος: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Σιαμπάνη-Πρέπει να ερευνηθούν οι καταγγελίες Βράνιες»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πρώην Ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος.

Aναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά για την υπόθεση Σιαμπάνη ανέφερε:

Η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη αντιμετωπίζουν με μεγάλη αυστηρότητα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Αυτό έγινε στην περίπτωση Σιαμπάνη στην οποία προέκυψαν και κίνδυνοι για τον αθλητή και την οικογένεια του.

Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα και πιστεύω ότι το δικαστήριο θα αποδώσει δικαιοσύνη στην υπόθεση.

Για το ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά λόγω της κατάστασης στην πόλη:

Είχαμε ανθρωποκτονία πριν έναν χρόνο και κάτι περισσότερο στην υπόθεση του Τόσκο Μποζατζίσκι. Είναι σοβαρά τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη.

Για την ποινή που πρέπει να υπάρξει:

Πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. Υπάρχει μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και στοχοποίησης του αθλητή από το ζήτημα που ήταν η φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας.

Αυτή η απόπειρα έγινε με την κατάχρηση των προσωπικών στοιχείων του αθλητή.

Για την καταγγελία του Βράνιες:

Όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν. Δεν γίνεται να μένουν οι καταγγελίες και να μην υπάρχουν συνέχεια. Αυτές οι προσπάθειες είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία σε περίπτωση που αποδειχθεί ενοχή.

Δεν θέλω να σχολιάσω το αν λέει αλήθεια ο Βράνιες, εκείνο που θα ήθελα να πω ως φίλαθλος είναι ότι μεγάλη ομάδα δεν είναι αυτή που κερδίζει αποτελέσματα στα γήπεδα. Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει μεγάλο ήθος, η ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο πάντα για να κερδίζει, και που ο κόσμος της θέλει πάντα να κερδίζει. Που την επευφημεί όταν βάζει γκολ και όχι όταν δέχεται.

Για το γκάλοπ που «έτρεξε»:

Για να έχει επιτυχία ένα γκάλοπ πρέπει τουλάχιστον μία από τις δύο πλευρές, -αν όχι και οι δύο- να έχουν συμφέρον να βγουν τα πραγματικά αποτελέσματα.

Όταν γίνονται πολιτικές δημοσκοπήσεις οι εταιρίες πρέπει να είναι κοντά στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να βάλεις ότι ο Βασίλης Λεβέντης θα κερδίσει τις εκλογές, θα ξεφτιλιστείς.

Από την άλλη πλευρά αν ο Μασούτης θέλει μία έρευνα για το τι προϊόντα θέλει ο κόσμος θέλει τα πραγματικά αποτελέσματα γιατί αλλιώς θα χάσει αυτό.

Στο πρόσφατο γκάλοπ δεν ίσχυε τίποτα από τα δύο. Τα πραγματικά δεδομένα πάντως έχουν να κάνουν με την τηλεθέαση της ομάδας και με τα εισιτήρια του κόσμου.

Τέλος για τον κόσμο του Άρη ανέφερε:

O Άρης είναι μία ιδέα διαχρονική, δεν ταυτίζεται με πρόσωπα, ταυτίζεται με τον κόσμο του. Αυτό ο κόσμος θα την πάει την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη μέλλον και δεν πρέπει να φοβόμαστε, ούτε να αποπροσανατολιζόμαστε. Ο κόσμος του Άρη είναι η δύναμη και το μέλλον της ομάδας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button