ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Gallon Drunk – “Loser’s Theme” (Το Θέμα του Ηττημένου)

Δημιουργική ορμή, ένας εορτασμός επιβίωσης ενάντια στο συντριπτικό βάρος της καθημερινής ύπαρξης, σε έναν αδιάκοπο αγώνα ενάντια στο πέρασμα του χρόνου.

Οι Gallon Drunk έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και εξακολουθούν να προκαλούν το σεβασμό των θαυμαστών με μία ακατέργαστη και ασυμβίβαστη έκρηξη ροκ εν ρολ.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Loser’s Theme” από τους Gallon Drunk. Κυκλοφόρησε το 2002 μέσα από το άλμπουμ Bear Me Away: An Anthology Of Rare Recordings 1992 – 2002, μια ατμόσφαιρα γοητευτική, μεθυστική, που έχει την ικανότητα να μας παρασύρει σε χαώδη μονοπάτια.

Gallon Drunk

Εδώ και χρόνια είναι διάσημοι για την άγρια φύση τους, για τις συναρπαστικές ζωντανές εμφανίσεις, γεμάτες από αληθινή και συνεχόμενη ενέργεια και στιγματισμένες από την ψυχωμένη περσόνα του Johnston σε συνεχή αμφίδρομη σχέση με το κοινό.

“Δεν ξέρω αν ο θυμός είναι η σωστή λέξη, είναι ένας συνδυασμός απογοήτευσης και απόλυτης απελευθέρωσης. Νομίζω ότι προσπαθούμε πάντα να το έχουμε αυτό και κάποιο είδος ευφορίας, άγριας χαράς και απόλαυσης στον όμορφο, χαοτικό θόρυβο”, James Johnston.

Gallon Drunk

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1988 στο Λονδίνο αρχικά με τους James Johnston (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα) και Mike Delanian (μπάσο), ο οποίος μέχρι το 1990 είχε στρατολογήσει τον Nick Combe (ντραμς).

Το πρώτο τους άλμπουμ You, The Night…And the Music κυκλοφόρησε το 1992 κάνοντας γνωστό σε περισσότερους τον χαοτικό τους ήχο. Ο ήχος τους από την αρχή υπήρξε σκοτεινός, κάποιες φορές ωμά άγριος και τραχύς, φέρνοντας στο νου τις θρυλικές περιπέτειες των Birthday Party. Σε κάθε ηχογράφηση ή ερμηνεία τους αναγνωρίζονται εύκολα οι επιρροές τους από το ηλεκτρικό μπλουζ των Howlin’ Wolf και Link Wray και το πανκ των The Stooges και Suicide, μέχρι τις μετα-πανκ μεταλλάξεις του Public Image Limited και The Birthday Party.

Gallon Drunk

Τραγούδια τρόμου, λύπης, αγάπης και αγωνίας έχουν δημιουργήσει ένα συναρπαστικό μουσικό τείχος από ήχο σημαντικής ισχύος, μελαγχολίας και μανίας.

Το Single “To Love Somebody”, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1997 ήταν η τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος πριν διαλυθεί για σχεδόν τρία χρόνια. Eπέστρεψαν το 2000 με το Blood Is Red EP, με τον Jeremy Cottingham να έχει αντικαταστήσει τον Mike Delanian στο μπάσο. Ακολούθησε το Soundtrack στην ταινία του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, Black Milk.

Μετά από ένα διάλειμμα, κατά το οποίο ο Johnston έκανε περιοδεία και υπήρξε μέλος του Nick Cave and The Bad Seeds, οι Gallon Drunk επέστρεψαν το 2007 με το The Rotten Mile, με τον Simon Wring να αναλαμβάνει το μπάσο. Το 2014 κυκλοφόρησαν το The Soul Of The Hour, την πιο συναρπαστική, παθιασμένη και πρωτοποριακή δουλειά τους μέχρι σήμερα. Το αρχικό ιδρυτικό μέλος, ο Nick Combe, πέθανε το 2015.

Gallon Drunk

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button