Διεθνή

“Τελικός” σήμερα για την Εθνική μας κόντρα στη Λιθουανία

Η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει τους Λιθουανούς (21:30, ΕΡΤ2) για τους «16» του Eurobasket και τα ψέμματα τέλειωσαν: Με νίκη φεύγουμε για τους «8», με ήττα τελειώνει εδώ το ταξίδι.

Μπορεί για την Ελλάδα να είναι ο δεύτερος… τελικός, μετά από αυτόν κόντρα στην Πολωνία, τα πράγματα όμως πλέον είναι διαφορετικά.

Η Εθνική μας ομάδα δίνει το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της κόντρα στους Λιθουανούς και με νίκη προχωράει στους «8» του Eurobasket.

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, η μακρινή Φινλανδία και η δύσκολη φάση των ομίλων ανήκει στο παρελθόν και πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με έναν και μοναδικό στόχο. Να παίξει καλά και να είναι εκείνη που θα πάρει την νίκη κόντρα στην Λιθουανία.

Μια Λιθουανία που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της και μετά το πρώτο σοκ και την ήττα στην πρεμιέρα από την Γεωργία, κέρδισε όλους τους υπόλοιπους και βρέθηκε στον δρόμο της Ελλάδας.

Τεράστιο όπλο των Λιθουανών είναι ο Γιόνας Βαλανσιούνας, που έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι σήμερα και έχει μέσο όρο double double όντας διψήφιος σε πόντους και ριμπάουντ.

Πάντως μέχρι τώρα προκύπτει ότι είναι αμφίβολος για την συμμετοχή του στο παιχνίδι ο Κουζμίνκας, δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, και θα κριθεί τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έκαναν την αυτοκριτική τους, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό της γαλανόλευκης, ενώ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε ότι οι όμιλοι ανήκουν στο παρελθόν.

Από την πλευρά του και ο ανεβασμένος στο τελευταίο ματς Νικ Καλάθης αναγνώρισε τις ευθύνες του και δήλωσε έτοιμος να τις αναλάβει.

Άπαντες στο «στρατόπεδο» της Εθνικής ομάδας γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία του επερχόμενου παιχνιδιού, αφήνουν πίσω τους ότι και αν συνέβη και με την θετική ενέργεια ολόκληρης της Ελλάδας θα παλέψουν στην «Sinan Erdem Arena»,  για να φέρουν ακόμα μια επιτυχία στο ελληνικό μπάσκετ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button