Γενικά

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης η έκθεση Comic n’ play

Η Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και μαζί  διοργανώνουν την 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση  αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης ήδη από το 2001, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους. Η έκθεση θεωρείται η μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας!

Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη  γκαλερί Allatini-Dassault (Λεωφ. Στρατού 2Α) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη από κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, cosplay défilé, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (11-11-1918), ο οποίος υπήρξε μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας. Άλλωστε είναι ένα γεγονός που σημάδεψε την εξέλιξη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Για τον λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή του Comic ’n Play διάλεξε ως τίτλο της 17ης έκθεσης κόμικς που θα πλαισιώσει την φετινή εκδήλωση το «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ». Επιπλέον, το επίσημο έκθεμα της διοργάνωσης αναφέρεται στην «Μάχη του Σκρα». Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Π. Δαλαμπύρας,  ενώ την έκθεση κόμικς επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9/11/2018 στις 20.30, όπως πάντοτε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης.

Τέλος, την έκθεση θα μπορούν να επισκεφθούν και σχολεία από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

‘Οσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται θα ενημερώνονται με σχετικό ξεχωριστό έγγραφο.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button