Ποδόσφαιρο

“Πυρά” Χούμπελς κατά Σαββίδη και ΠΑΟΚ

«Καταπέλτης» κατά των όσων έχουν συμβεί τις τρεις τελευταίες εβδομάδες με… πρωταγωνίστρια την Τούμπα και κυρίαρχο επεισόδιο την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη ήταν ο Χέρμπερτ Χούμπελ, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Χούμπελ:

Καλημέρα στους Έλληνες δημοσιογράφους. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μία παρεξήγηση. δεν ήρθαμε εδώ για να αναλάβουμε τη διοίκηση, ήρθαμε με απόφαση ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για να δώσουμε χείρα βοηθείας, να υποστηρίξουμε να βοηθήσουμε και να παρακολουθούμε…

Έχω την αίσθηση ότι αυτή η παρεξήγηση δεν έχει λυθεί. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει αγάπη αλλά και υπερβολικός ενθουσιασμός για το ποδόσφαιρο.

Βρήκαμε ένα νέο πρόεδρο της ΕΠΟ γεμάτο ενέργεια, τώρα όμως, έχουμε την αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι οι παράγοντες για το καλό του ποδοσφαίρου αλλά για τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν είμαστε εδώ για να παίρνουμε αποφάσεις εμείς ή να επιβάλλουμε κυρώσεις. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε και να κάνουμε συστάσεις και να δίνουμε αναφορά στη ΦΙΦΑ. Στη συνέχεια θα αποφασίσει η ΦΙΦΑ αν πρέπει να πάρει αποφάσεις.

Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε μετά τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό. Όλα αυτά που έγιναν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ήταν επιεικώς απαράδεκτα.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από το εξωτερικό. Βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Επειδή όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, πως μπορείς να φέρεις παιδιά στα γήπεδα που κυκλοφορούν άνθρωποι με όπλα. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα.

Αυτή η συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό μας οδήγησε να έρθουμε και να κάνουμε συστάσεις για τα σωστά βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν από όλους.

Το Grexit δεν είναι πια τόσο μακρινό, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε ένα όριο…

Έρχομαι από τη συνάντηση με τον κύριο Βασιλειάδη. Συζητήσαμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Ξεκαθαρίστηκε ότι η πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει στο ποδόσφαιρο. Διακινδυνεύονταν η ασφάλεια όμως, γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση για αναστολή.

Έρχομαι από τη συνάντηση με τον κύριο Βασιλειάδη. Συζητήσαμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Ξεκαθαρίστηκε ότι η πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει στο ποδόσφαιρο. Διακινδυνεύονταν η ασφάλεια όμως, γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση για αναστολή.

Συζητήσαμε για το πως μπορεί να βρεθεί μία λύση για να συνεχιστεί η ζωή και το ποδόσφαιρο. Πήραμε την απόφαση ότι θα βρεθεί η λύση.

Επαναλαμβάνω, δεν μπορώ να πω τι είπαμε. Ας σας τα πούμε ο κύριος Βασιλειάδης και ο κύριος Γραμμένος. Εμείς είμαστε εδώ για συστάσεις και για να επιβλέπουμε τη λειτουργία του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να υπάρξει κάποια δήλωση δέσμευση από όλους ότι πρέπει τα όπλα να μπουν στις θήκες, να χρησιμοποιηθούν ξανά. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχθεί με όπλα και με απειλές.

Δεν βολεύει κανέναν, να μην υπάρχουν θεατές, να μην υπάρχουν νέοι στα γήπεδα. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στην Εθνική. Πως όταν οι ελληνικές ομάδες παίζουν στην Ευρώπη είναι όλα καλά. Η βία πρέπει να σταματήσει, αυτές οι συνθήκες βλάπτουν τους πάντες και κυρίως τους νέους.

Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά, δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση. Θα είναι μία σοβαρή αναφορά. Η ΦΙΦΑ θα πάρει την απόφαση. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας και τη δύναμη του τύπου. γιατί δεν μας βοηθάτε να διώξουμε τη βία από τα γήπεδα. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας αλλά ορισμένες φορές δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Είμαστε εδώ για να γίνουν τα πράγματα σωστά. Χρειαζόμαστε μία δυνατή ΕΠΟ με την υποστήριξη όλων των παραγόντων και της Σούπερ Λιγκ για να μπορέσει η Ομοσπονδία να ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Επαναλαμβάνω, ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Το πρώτο βήμα για να θεραπευτεί η ΕΠΟ είναι να σταματήσει η βία. Η πολιτεία δεν επεμβαίνει στο ποδόσφαιρο αλλά είναι υπεύθυνη για την υπεύθυνη ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανείς δεν θέλει να βλέπει να συνεχίσουν αυτά τα περιστατικά.

Η επιτροπή δεν είναι εδώ για να επιβάλουν μέτρα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους έλληνες παράγοντες. Είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε, η ΦΙΦΑ θα αποφασίσει. Δεν είμαστε εδώ για να πούμε ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Θα κριθεί και η αυστηρότητα των πειθαρχικών επιτροπών;

Ακόμη και να ήξερα δεν θα σας έλεγα. Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από παράγοντες. Αν οι αποφάσεις είναι ανεπαρκείς, τότε θα ληφθούν υπόψη. Πιστεύω ότι θα ενεργήσουν αμερόληπτα.

Μπορούμε να πούμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα;

Όχι. Δεν θέλω να σας προσβάλω. Κάποια πράγματα θα μας επιτρέψετε να μην σας πω, τι ειπώθηκε.

Η συγγνώμη του κυρίου Σαββίδη θα μπορούσε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να οδηγήσει σε μία απόφαση που δεν θα είναι grexit. Συμφωνείτε με τη διακοπή;

Αν κριθούν ανεπαρκείς οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα υπάρξει παρέμβαση. Δεν είναι όμως, στη δικαιοδοσία μου να σχολιάσω την απόφαση της κυβέρνησης. Πάρθηκε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν. Κανείς δεν θέλει να βλέπει τον αγωνιστικό χώρο άδειο. Δεν θα σχολιάσω την συγγνώμη του κυρίου Σαββίδη, Είναι στα χέρια του δικαστηρίου τι θα κάνει. Οι πιθανές κυρώσεις είναι πολλές. Δε σημαίνει ότι θα γίνει grexit, απλά το λέω για να μην πείτε μετά ότι δεν ήταν πιθανόν.

Να σχολιάσει τη συμπεριφορά του κυρίου Μίχελ που ήταν διαιτητής για πολλά χρόνια. Του έκανε εντύπωση;

Θα ήταν άδικο να αναφερθώ μόνο σε ένα άτομο. Όλα όσα έγιναν το βράδυ του αγώνα είναι ντροπή για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Ξέρετε ότι άνθρωπος που κρατούσε το όπλο ήταν υποστηρικτής του κυρίου Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ;

Η συμπεριφορά σας είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι κάτι κακό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν απειλεί με grexiτ. Προειδοποιούμε για τις όποιες συνέπειες μπορούν να υπάρξουν. Κανείς δεν απειλεί κανέναν.

Αν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνεδρίαση της φιφα στις 15 Μαρτίου:

Η αναφορά που θα υποβάλω παρουσιάζει ευρήματα και καταστάσεις. Οι αρχές της ΦΙΦΑ έχουν αρμοδιότητα για ποινές. Αναφέρω Grexit για να μην μπορεί να πει κανείς μετά ότι εξεπλάγην.

Πότε μπορούμε να αναμένουμε κάποια απόφαση από ΦΙΦΑ:

Η αναφορά θα γίνει σε 10 μέρες. Πότε θα ασχοληθεί η ΦΙΦΑ δεν μπορώ να γνωρίζω. Ίσως υποβάλλουμε την αναφορά πριν τις 10 μέρες.

Ερώτηση για την απειλή στον Βαγγέλη Γραμμένο πριν από λίγο καιρό με σφαίρα.

Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να ακολουθούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αν κάποιος εδώ μέσα θεωρεί ότι το να λάβεις μία σφαίρα χριστουγεννιάτικα, δεν είναι απειλή, ας σηκώσει το χέρι του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button