Ποδόσφαιρο

«Πρόβλημα στην Ελλάδα οι διαιτητές, ΑΕΚ και Ολυμπιακός μπορούν να ανταγωνιστούν ομάδες της Premier League»

Τι είπε ο Άλαν Πάρντιου

Για διάφορα θέματα μίλησε ο Άλαν Πάρντιου στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων της Manchester United αλλά ήταν αρνητικός στο να απαντήσει για το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη.

Αρχικά είπε ότι… «είτε είσαι ποδοσφαιριστής είτε προπονητής, είναι μεγάλη τιμή να πηγαίνεις στο Ολντ Τράφορντ. «Απ’ όσο γνωρίζω ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ θα αναλάβει τη Γιουνάιτεντ και θεωρώ ότι αυτό είναι εξαιρετικό γιατί θα προχωρήσει στην εφαρμογή βρετανικού μοντέλου διοίκησης», προκαλώντας τη χαρά των μελών του fan club.

Δέχθηκε τρεις ερωτήσεις για τη σχέση του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Θυμάμαι ένα παιχνίδι όταν ήμουν στη Νιουκάσλ απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Νικήσαμε 3-0 και δεν μου μιλούσε για έναν χρόνο», είπε και γέλασε. Ρωτήθηκε για το αν θεωρεί κορυφαίο προπονητή τον Σερ Άλεξ. «Ναι, είναι ο κορυφαίος προπονητής συνυπολογίζοντας τη διαχείριση των παικτών αλλά και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε στη μεθοδολογία των προπονήσεων», απάντησε και θυμήθηκε ένα περιστατικό.

«Η σχέση μου με τον Σερ Άλεξ είναι εξαιρετική. Με βοήθησε αρκετά όταν ήμουν νεαρός προπονητής. Με κάλεσε στην προπόνηση της Γιουνάιτεντ, στο γραφείο του που είναι διακοσμημένο με άλογα λόγω της αγάπης του γι’ αυτά και θα έλεγα ότι μ’ ενθάρρυνε στα πρώτα βήματά μου. Δεν θα του συγχωρήσω ποτέ αυτό που μου έκανε με το φαγητό. Μου σέρβιρε ένα παραδοσιακό βρετανικό πιάτο το οποίο εμείς στον αγγλικό νότο το τρώμε με ζάχαρη και στον βορρά βάζουν αλάτι. Οι βόρειοι λένε ότι εμείς που καταγόμαστε από το Λονδίνο βάζουμε ζάχαρη γιατί είμαι μαλθακοί. Το σέρβιρε με αλάτι, το κατάλαβα κατευθείαν αλλά δεν είπα το παραμικρό».

«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο πατέρας του Απόστολου Βέλλιου, Κώστας, ο οποίος φορώντας ένα τζάκετ της Έβερτον, ξεκαθάρισε ότι αυτή υποστηρίζει λόγω και της συνεργασίας του γιου του με τη συγκεκριμένη ομάδα και ρώτησε τον Άλαν Πάρντιου για τη βασική διαφορά μεταξύ του αγγλικού ποδοσφαίρου με το αντίστοιχο ελληνικό. «Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ρυθμός και οι διαιτητές οι οποίοι δεν βοηθούν το παιχνίδι αλλά με τον τρόπο που το διαχειρίζονται θα έλεγα ότι μειώνουν την ένταση του παιχνιδιού αλλά και τα λεπτά στα οποία παίζεται ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιριστές πέφτουν εύκολα, οι δε διαιτητές σταματούν συνέχεια το παιχνίδι κι αυτό δεν βοηθά το ίδιο το παιχνίδι. Στην Αγγλία αφήνουν τον αγώνα κι αυτό είναι υπέρ του θεάματος, του παιχνιδιού και των φιλάθλων. Είναι λοιπόν ζήτημα συνολικής αντιμετώπισης και ρυθμού. Σε επίπεδο ομάδων, θεωρώ ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός μπορούν να ανταγωνιστούν κάποιες ομάδες της Premier League αλλά δεν ξέρω πόσο μπορούν να αντέξουν δεδομένου του αριθμού των αγώνων», είπε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button