Διεθνή

Ολυμπιακοί αγώνες: «Θα είναι πολύ διαφορετικοί οι αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει»

Το στέλεχος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ, Τζον Κόατες, τόνισε πως ήδη όλοι όσοι εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξετάζουν διάφορα σενάρια για τη διεξαγωγή τους.

Αρχικά, τόνισε: “Έχουμε πραγματικά προβλήματα επειδή έχουμε αθλητές που θα προέρχονται από 206 διαφορετικά έθνη. Χθες, υπήρξαν 10.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία. Πολύ λίγες χώρες είναι τόσο προχωρημένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο η Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (Σίνζο) Άμπε λέει ότι οι Αγώνες μπορούν να γίνουν μόνο το 2021. Δεν μπορούμε να τους αναβάλουμε ξανά και πρέπει να υποθέσουμε, να έχουμε ως επιλογή, ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο ή, εάν υπάρχει εμβόλιο, δεν θα να είναι αρκετό για κοινή χρήση σε όλο τον κόσμο”.

Στη συνέχει επεσήμανε ότι ο Οκτώβριος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού τότε θα έχουν ολοι μία καλύτερη εικόνα για την πανδημία: “Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται, τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, ήδη από τώρα προετοιμάζουμε τα διαφορετικά σενάρια με τα οποία θα μπορούσε να συμβούν στους Αγώνες.

Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό; Όλοι οι αθλητές όταν φτάνουν εκεί πηγαίνουν σε καραντίνα; Περιορίζουμε την ύπαρξη θεατών στους χώρους; Διαχωρίζουμε τους αθλητές από τη μικτή ζώνη όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα έχουμε μια ολόκληρη σειρά σεναρίων που θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε φέτος, με βάση το ότι οι Αγώνες θα  γίνουν τον επόμενο χρόνο. Αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικοί Αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button