Διεθνή

Μαραντόνα: Δώρα σε συγγενείς εκατομμυρίων δολαρίων

Τι αποκάλυψε ο Ματίας Μόρλα, έμπιστος δικηγόρος του Ντιέγκο.

Μέσα από τα αρχεία του Ματίας Μόρλα, του έμπιστου δικηγόρου του «Θεού», προέκυψε ένα απίστευτο ποσό δωρεών σε συγγενείς, από το 2014 έως το 2020. Στην πραγματικότητα, ο Μαραντόνα επιχορήγησε όλα τα είδη δαπανών, από σπίτια ως αυτοκίνητα, από κοσμήματα έως διακοπές, από λογαριασμούς τηλεφώνου έως ιατρική ασφάλιση και πολλά άλλα.

Εκατομμύρια δολάρια διανεμήθηκαν σε συγγενείς, τους ίδιους που πολεμούν σήμερα για να βάλουν τα χέρια τους σε μια πλούσια κληρονομιά.

Ενώ δικαστές και δικηγόροι εργάζονται για την ανακατασκευή του ακριβούς ποσού των περιουσιακών στοιχείων του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, διερευνώντας επίσης λογαριασμούς στο εξωτερικό, προκύπτει το εκπληκτικό ποσό των δαπανών που αντιμετώπισε ο πρώην «Pibe de Oro» τα τελευταία χρόνια της ζωής του, προς όφελος φίλων και συγγενών.

Σύμφωνα με τα λογιστικά βιβλία που κατέχει ο Ματίας Μόρλα, ο οποίος βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» για επαναλαμβανόμενες κατηγορίες με συγγενείς του εκλιπόντα, οι δωρεές ανήλθαν σε 4,699 εκατομμύρια δολάρια μόνο για την περίοδο 2014-2020.

Από τα αρχεία που εξετάστηκαν, προέκυψαν δαπάνες για… όλα τα γούστα: αυτοκίνητα, διαμερίσματα, διακοπές, ιατρική ασφάλιση, επισκέψεις σε ειδικούς, έξοδα φαγητού, λογαριασμοί κομμωτηρίου κι αισθητικής, ακόμη και λογαριασμοί τηλεφώνου.

Οι μεγαλύτεροι ευεργετηθέντες της γενναιοδωρίας του, όπως προέκυψε από τα βιβλία, ήταν τα πέντε παιδιά του: Ντάλμα, Τζιανίνα, Γιάνα, Ντιέγκο Τζούνιορ και ο μικρός Ντιέγκο Φερνάντο.

Ακολούθησαν από κοντά η πρώην σύζυγος Κλαούντια Βιγιαφάνε, οι δύο πρώην σύντροφοί του Βερόνικα Ογιέδα και Ρόσιο Ολίβα, τα δύο αδέλφια του Ούγκο και Ραούλ και οι πέντε αδελφές του, Άνα, Κίτι, Λίλι, Μαρία Ρόσα και Κλαούντια.

Όμως, στους αποδέκτες της βοήθειας περιλαμβάνονται επίσης φίλοι και συγγενείς των πρώην συντρόφων του, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Ρόσιο Ολίβα, στην οποία ο Μαραντόνα δώρισε 150.000 δολάρια το 2017, για την αγορά ενός διαμερίσματος.

Μεταξύ των εξόδων που προσδιορίστηκαν από το 2014, την ημερομηνία έναρξης της αναφοράς, υπάρχουν για παράδειγμα τα 25.000 δολάρια που δαπανήθηκαν για να εξοπλιστεί το αυτοκίνητο της πρώην φίλης του Βερόνικα Ογιέδα, τα 38.000 δολάρια για την πληρωμή ιδιωτικών πτήσεων στις κόρες Ντάλμα και Τζιανίνα και 255.000 δολάρια για τις διακοπές των πρωτότοκων θυγατέρων του.

Τον Μάιο του 2017, πραγματοποιήθηκε δαπάνη 378.000 δολαρίων για απροσδιόριστα ταξίδια, από παιδιά και φίλους. Τα αρχεία που βρίσκονται στην κατοχή του Μόρλα αναφέρουν επίσης δάνεια διαφόρων μεγεθών, συμπεριλαμβανομένου ενός για 900.000 δολάρια στην πρώην σύζυγο Κλαούντια Βιγιαφάνε, το οποίο στη συνέχεια έγινε αντικείμενο καταγγελίας για μη αποπληρωμή του.

Προς όφελος του Ντιέγκο Τζούνιορ, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δύο εκταμιεύσεις των 25 και 48 χιλιάδων δολαρίων μεταξύ του 2016 και του 2017, για την αγορά ενός αυτοκινήτου και διάφορα δώρα. Πολλές απ΄ αυτές τις δωρεές, αυτές που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της έντονης δικαστικής διαμάχης για τον καθορισμό των νόμιμων κληρονόμων.

Στα μητρώα που εξετάστηκαν, δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες που πραγματοποίησε ο «Θεός» πριν από το 2014, συνεπώς θεωρείται ότι οι δωρεές του ήταν πολύ πιο σημαντικές. Κατά πάσα πιθανότητα, υποστηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, ο λόγος γίνεται για δεκάδες εκατομμύρια σε μετρητά και ακίνητα.

Εν τω μεταξύ, το Δικαστήριο του Μαϊάμι δέχτηκε ένα αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι των Ντιέγκο Τζούνιορ, Γιάνα και Ντιέγκο Φερνάντο σχετικά με τη διαχείριση δύο πολυτελών διαμερισμάτων στις ΗΠΑ, που ανήκαν αρχικά στις κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα, δημιουργώντας τη διαίρεσή τους σε ίσα μέρη μεταξύ των πέντε παιδιών του Μαραντόνα.

Μεταξύ των πιο «προβληματικών» περιπτώσεων που εξετάζονται επί του παρόντος από δικηγόρους, υπάρχουν έξι ακόμη διαμερίσματα, επίσης στο Μαϊάμι, συνολικής αξίας 6.237 εκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία η πρώην σύζυγος Κλαούντια Βιγιαφάνε διεκδικεί την αποκλειστική ιδιοκτησία.

Αυτή όμως, σύμφωνα με τον Μόρλα, θα έπρεπε να ανήκει από κοινού σε εκείνη και τον Μαραντόνα, επειδή κατά τη στιγμή της αγοράς τους (μεταξύ 2000 και 2003) οι δύο ήταν ακόμη παντρεμένοι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button