Γενικά

Κύπρος: Απείλησαν να κάψουν το ΡΙΚ λόγω του… τραγουδιού της Eurovision (VID)

Από χτες στην Κύπρο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και αυτό το έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι El diablo (Ο διάβολος) και θα το ερμηνεύσει η Έλενα Τσαγκρινού, σε μία παραγωγή της Panik Records και οι στίχοι που ξεσήκωσαν τις αντιδράσεις χριστιανικών οργανώσεων στο νησί αναφέρουν:


«I fell in love, I fell in love
I gave my heart to el diablo, el diablo
I gave it up, I gave it up
Because he tells me I’m his angel, I’m his angel».

Oι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν με χριστιανούς να μαζεύουν μέσο διαδικτύου υπογραφές, με ψήφισμα για να ακυρωθεί η συμμετοχή της Κύπρου καθώς το τραγούδι το θεωρούν διαβολικό.
Υπήρξαν μάλιστα και απειλητικά τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ το πρωί της Πέμπτης, όπου άγνωστοι απείλησαν να κάψουν το κτήριο του κρατικού καναλιού της Κύπρου και αυτό λόγω της συγκεκριμένης επιλογής του τραγουδιού για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, με την αστυνομία να ξεκινάει έρευνες.
Από την πλευρά το ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει το νόημα των στίχων.

«Το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo». Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button