ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η FIFA απαγορεύει στη Δανία να φορά φανέλες με μήνυμα «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους»

«Όχι» της FIFA στην πρόθεση της εθνικής ομάδας της Δανίας να χρησιμοποιεί φανέλα με μήνυμα υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργατών στο Κατάρ.

Όπως έγινε γνωστό, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας έκανε επίσημο αίτημα στην FIFA , ώστε στις φανέλες που θα φορούν οι παίκτες της στη διάρκεια των προπονήσεων κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο να αναγράφεται το μήνυμα «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους».

Ωστόσο, όπως αναμενόταν, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν έκανε δεκτό το αίτημα των Δανών, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται… πολιτική παρέμβαση, που δεν είναι αποδεκτή στα γήπεδα.

«Λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό και οφείλουμε να το κοινοποιήσουμε» ανέφερε σχετικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Π.Ο. της Δανίας, Γιάκομπ Γένσεν.

Θυμίζεται πως η Δανία θα φορέσει μαύρες φανέλες στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως επικριτικό μήνυμα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διοργανώτριας χώρας του Κατάρ και σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των εργατών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών για το τουρνουά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button