Μπάσκετ

ΕΟΚ: Πλάνο αναδιάρθρωσης Εθνικών Πρωταθλημάτων

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πλάνο αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, με στόχο τη μείωση των ομάδων ανά κατηγορία.

Το πλάνο της για αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων σε βάθος 4-5 ετών ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Σαφής πρόθεση είναι η μείωση του αριθμού των ομάδων, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της εποχής.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

Η προσαρμογή των Εθνικών Πρωταθλημάτων στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής, προκειμένου να μπορούν να υποστηριχτούν από όλους τους εμπλεκόμενους, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και να αποπνέουν υγεία και ρεαλισμό, αποτελούν μια βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 2/11, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Νίκος Νικολόπουλος παρουσίασε το αναλυτικό πλάνο που έχει εκπονηθεί και θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή προκειμένου, παράλληλα με τη διεξαγωγή των τρεχουσών διοργανώσεων, να μπουν οι βάσεις για την αναδιάρθρωσή τους.

Η βασική κατεύθυνση είναι η σταδιακή μείωση των ομάδων των Εθνικών Κατηγοριών με στόχο στο πρωτάθλημα της περιόδου 2025-26 να υφίσταται τέτοιος αριθμός ομάδων που θα ευνοεί την αθλητική υγεία, την ευρωστία και τη φερεγγυότητα. Το πλάνο αυτό προϋποθέτει και την ανακατανομή των ομάδων που προάγονται από τα πρωταθλήματα των Ενώσεων και τις τοπικές κατηγορίες στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Για την Α2 γυναικών, ο στόχος της διεξαγωγής με δύο ομίλους οριοθετείται χρονικά για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Προς την επίτευξη αυτών των στόχων, αναλύθηκε και ένα σχέδιο δημιουργίας κινήτρων για συγχώνευση σωματείων, όπως επίσης και η άμεση παροχή υποστήριξης προς τα σωματεία για την ένταξή τους στο αθλητικό μητρώο.

Η πλήρης πρόταση της Ομοσπονδίας με όλες τις λεπτομέρειες αυτών των σημαντικών αλλαγών θα τεθούν σύντομα υπόψιν όλων των ομάδων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button