Γενικά

To νέο Suzuki «Jimny» προσωρινά με ντίζελ της Fiat

Μετατέθηκε για το 2018 η τοποθέτηση ντίζελ μοτέρ κατασκευής Suzuki που προγραμματιζόταν να ενταχθεί στην γκάμα του νέου «Jimny» από το 2016.

Ο κινητήρας που ήταν σχεδιασμένος να τοποθετηθεί στο μικρό SUV της Suzuki με την κωδική ονομασία YBA (πιθανός αντικαταστάτης του Jimny) δεν θα υπάρχει από το λανσάρισμα του αυτοκινήτου.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις δυσκολίες που έχουν προκύψει με το ραφινάρισμα και τις επιδόσεις του μοτέρ κατά τη φάση της εξέλιξής του. Η ομάδα εξέλιξης που εργάζεται τη στιγμή αυτή πάνω στο νέο μοτέρ χρειάζεται παραπάνω χρόνο και επομένως το λανσάρισμα στις αγορές αναβάλλεται για το 2018.

Ο κινητήρας ντίζελ των 1.500 cc της Suzuki αποτελεί μέρος μιας νέας γκάμας πετρελαιοκινητήρων που θα κατασκευαστούν από την ίδια. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει στόχο να απαλλαγεί η ιαπωνική εταιρεία από την εξάρτηση των ντίζελ μοτέρ MultiJet της FIAT, που αυτή τη στιγμή καλύπτουν την ανάγκη της Suzuki σε πετρελαιοκινητήρες.

Η νέα οικογένεια κινητήρων ντίζελ που βρίσκεται υπό εξέλιξη ποικίλει σε δυνατότητες –από δικύλινδρο 800 cc σε 4κύλινδρο 1.500 cc. Από αυτούς, ο 800άρης θα λανσαριστεί πρώτος κάτω από το καπό του νέου Celerio, με πρεμιέρα στην Ινδία την άλλη εβδομάδα, στις 3 Ιουνίου. Το μοτέρ αυτό αποδίδει μέγιστη ισχύ 48 PS και αναμένεται να είναι ο πιο αποδοτικός κινητήρας της κλάσης του στην Ινδία με την τοπική ARAI (Automotive Research Association India) να τον πιστοποιεί 3,6 lt/100 km.

Όσον αφορά το κόμπακτ SUV με την κωδική ονομασία YBA, το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί όπως προβλέπει το πρόγραμμα: Στο Auto Expo 2016, στο Νέο Δελχί. Μόνο που στη θέση του υπό εξέλιξη 1.500άρη κινητήρα ντίζελ της Suzuki θα υπάρχει ο 1.3 MultiJet ΙΙ της FIAT.

Στην Ευρώπη, όταν και εφόσον προγραμματιστεί αυτό το μοντέλο, η πιθανότερη ημερομηνία είναι το τέλος του 2016. Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, εκτός από τον ντίζελ 1.300άρη της Fiat, η γκάμα πιθανόν θα περιλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα 1.2 VVT με τους 94 PS που συνδυάζεται και με τετρακίνηση, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι προς χρήση και οι 1.600άρηδες (ντίζελ ή βενζίνης), αμφότεροι με μέγιστη απόδοση 120 PS.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button