ΑπόψειςΔιεθνή

LOGO STORIES: Οι… Βραζιλιάνοι του Μέλανα Δρυμού

SC Freiburg (Φράιμπουργκ)

Γράφει ο Μιχάλης Ιγανατιάδης:

Ίδρυση – Όνομα

Η ενιαία SC Freiburg (Φράιμπουργκ) «γεννήθηκε» το 1912, ως αποτέλεσμα της ένωσης δύο ομάδων της ομώνυμης πόλης.

Logo

Στο logo της Freiburg ξεχωρίζει η φιγούρα του Griffin (Γρύπα). Ο Γρύπας είναι μυθικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι και φτερά αετού. Ο μύθος του προέρχεται από τη Μεσοποταμία. Ο συνδυασμός λιονταριού (βασιλιάς των ζώων) και αετού (βασιλιάς των πτηνών) συμβολίζει δύναμη και μεγαλοπρέπεια. Στο logo υπάρχουν τα γράμματα S,C και F (SC Freiburg), ενώ το άσπρο/μαύρο παραπέμπει στο χιονισμένο Schwarzwald (Μαύρο Δάσος).

Παρατσούκλι: Breisgau-Brasilianer (Βραζιλιάνοι του Breisgau). Το όνομα αυτό το πήρε χάρη στο ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιζε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, υπό τις οδηγίες του προπονητή Volker Finke.

Αντιπαλότητα

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από τη φυσιολογική αντιπαλότητα με την VFB Stuttgart, στο ντέρμπι του κρατιδίου Baden-Württemberg.

Μασκότ: Füchsle

Μασκότ: Füchsle

Είναι μια αλεπού. Αποτελεί τη μασκότ της Freiburg από το 1993 και έχει τα χρώματα άσπρο-κόκκινο-μαύρο, αυτά που χρησιμοποιεί συνδυαστικά η ομάδα.

Volker Finke

Το γνωρίζατε;

Ο Volker Finke είναι ο μακροβιότερος προπονητής (μέχρι τώρα) στο γερμανικό πρωτάθλημα. Εμεινε στον πάγκο της Freiburg από την 1η Ιουλίου 1991 μέχρι και τις 20 Μαϊου 2007.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button