Μπάσκετ

H FIBA απέβαλλε Ρωσία και Λευκορωσία απ’ όλες τις διοργανώσεις

Ύστερα από απόφαση της FIBA, η Ρωσία και η Λευκορωσία αποβλήθηκαν απ’ όλες τις διοργανώσεις και ως εκ τούτου η Εθνική μας δεν θα αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Ρόστισλαβ Βεργκουν.

Μετά τα όσα συμβαίνουν με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας η FIBA πήρε την απόφαση να αποβάλλει από τις ερχόμενες διοργανώσεις τα δύο εθνικά συγκροτήματα.

Μάλιστα στις 3 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Λευκορωσία στο πλαίσιο των Προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Όμως ύστερα από αυτήν την εξέλιξη (ουσιαστικά) ολοκληρώθηκε και το τυπικό κομμάτι, καθώς οι Λευκορώσοι αποκλείστηκαν από τον όμιλο που βρίσκεται και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία η οποία βρισκόταν στον 8ο όμιλο των Προκριματικών και μάλιστα ήταν αήττητη με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Επιπλέον το ίδιο ισχύει και τις εθνικές ομάδες U17 ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 στην Ουγγαρία, όπως επίσης και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αυστραλία από τις 22 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου.

Ο 2ος όμιλος των Προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

1. Ελλάδα 3-1

2. Τουρκία 1-3

3. Λευκορωσία 1-1

4. Μεγάλη Βρετανία 1-1

Ο 8ος όμιλος των Προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

1. Ρωσία 3-0

2. Ιταλία 2-2

3. Ισλανδία 2-2

4. Ολλανδία 0-3

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button