ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

FIFA: Σκέψη να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος των ομάδων!

Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος των ομάδων φαίνεται ότι σκέφτεται η FIFA.

Αρκετή είναι η κριτική που ασκείται για τη χρήση του VAR, καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τελικά η εφαρμογή του περισσότερα προβλήματα προκάλεσε από αυτά που κλήθηκε να λύσει.

Καθώς εξακολουθούν να λαμβάνονται αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις ακόμα και μετά τη χρησιμοποίηση του βίντεο ριπλέι, η FIFA φαίνεται ότι εξετάζει τρόπους ώστε να μειωθεί η αμφιβολία που ακόμα υπάρχει.

Ο ίδιος ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε ότι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκέφεται μια πολύ σημαντική αλλαγή για το VAR: να χρησιμοποιείται μετά από αίτημα των ομάδων την ώρα των αγώνων!

«Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το VAR. 65 ομοσπονδίες έχουν ήδη εφαρμόσει την τεχνολογία. Έχει δημιουργηθεί μια πιο βασική τεχνολογία, με λιγότερες κάμερες και δεν απαιτούνται αξιωματούχοι αγώνων, ώστε να είναι πιο προσιτό για όλους. Το σύστημα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία. Οι προπονητές μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από το VAR σε δύο περιπτώσεις. Οι παίκτες μπορούν να το ζητήσουν από τον προπονητή. Αν αλλάξει η αρχική απόφαση, δεν χάνουν το αίτημα και θα συνεχίσουν να έχουν δύο» είπε σχετικά ο Ινφαντίνο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button