ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Daily Mail: “Δακρυγόνα… κατά λάθος στους οπαδούς της Μπράιτον από την αστυνομία” (video)

Οπαδοί της Μπράιτον δέχτηκαν αναίτια δακρυγόνα από την ελληνική αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ.

Η παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν άμεση, αλλά κατά τη γνώριμη τακτική τους, έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους οπαδούς της ΑΕΚ που κατευθύνονταν στους Άγγλους.

Κάποια από τα δακρυγόνα πέρασαν και την εξέδρα των Άγγλων, οι οποίοι για λίγα λεπτά δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Ωστόσο, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» διευκρινίστηκε ότι στόχος της αστυνομίας δεν ήταν οι οπαδοί της Μπράιτον, αλλά κατά λάθος έπεσαν κάποια δακρυγόνα και στη δική τους κερκίδα.

Ο Ντάρεν Μπάλκαμ, ο σύνδεσμος του αγγλικού συλλόγου με την αστυνομία, επισήμανε ότι οι οπαδοί της Μπράιτον δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος και τόνισε ότι οι φίλοι των «γλάρων» που βρέθηκαν στο γήπεδο, έλαβαν τα εύσημα για την «εξαιρετική συμπεριφορά» τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και όντως η συμπεριφορά των Άγγλων που βρέθηκαν στην OPAP Arena δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου, η Μπράιτον ευχαρίστησε τους οπαδούς της για τη στήριξη και δεσμεύτηκε να ερευνήσει περαιτέρω το περιστατικό με τα δακρυγόνα:

«Για άλλη μια φορά οι ταξιδιώτες οπαδοί της Μπράιτον ήταν τιμή για τον σύλλογο και υποστήριξαν την ομάδα σε μια ακόμη ιστορική βραδιά. Είμαστε ενήμεροι για έναν μικρό αριθμό μικροεπεισοδίων μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Κανένα δεν είχε κατεύθυνση προς την εξέδρα των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό επηρέασε κατά λάθος αρκετούς οπαδούς της Αλμπιόν. Θα διερευνήσουμε περαιτέρω και θα ζητήσουμε σαφήνεια από την ΑΕΚ -που ως σύλλογος ήταν εξαιρετικοί οικοδεσπότες- και από την UEFA, αλλά προς το παρόν δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button