ΓενικάΜουσική

Aφιέρωμα 50 Χρόνια Woodstock στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

50 Χρόνια Woodstock, η Μονή Λαζαριστών διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου

Αυτό που κάνει το Woodstock ξεχωριστό είναι ότι συνέβη μόνο μια φορά το 1969 και με αφορμή τα 50 χρόνια από τότε, η Μονή Λαζαριστών διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 με προβολές, συναυλίες και εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ που άλλαξε την ιστορία της Rock σκηνής και σηματοδότησε τον αγώνα των Hippies κατά του πολέμου του Βιετνάμ και του ρατσισμού.

Όσοι δεν έζησαν το Woodstock χάνονται σε ντοκιμαντέρ, φωτογραφικά ντοκουμέντα και βιντεοσκοπήσεις των ιστορικών εμφανίσεων θεοτήτων της ροκ όπως ο Jimmy Hendrix, ο Joe Cocker, η Janis Joplin και η Joan Baez. Κρέμονται από τα χείλη εκείνων που το έζησαν και τους το αφηγούνται ξανά και ξανά, Αναλώνονται σε μικρολεπτομέρειες που αναπαράγονται σε κάθε επέτειο του φεστιβάλ.

Θέλουν να «το ζήσουν» με όποιο τρόπο μπορούν. Η ομορφιά του Woodstock κρύβεται στο ότι δεν επαναλήφθηκε ποτέ.Συγκαταλέγεται, άλλωστε, στη λίστα του Rolling Stone με τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του Rock and Roll, αλλά και αποτέλεσε μια κραυγή του κόσμου που έψαχνε εκείνη την εποχή.

Επιστρέφουμε πάντα στο Woodstock γιατί το έχουμε ανάγκη. Μια γιορτή της αγάπης και της ειρήνης σε μία εποχή που αυτό επιβάλλονταν.

Οι προβολές θα περιλαμβάνουν τις ωραιότερες και πιο ιστορικές στιγμές του Φεστιβάλ.Θα μας μάθουν μερικές ιστορίες από τότε και φυσικά θα ακουστεί πολύ μουσική.

50 Χρόνια από το Woodstock

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 28/8
Προβολή εκτενών αποσπασμάτων του θρυλικού ντοκιμαντέρ «Woodstock» (1970), σχολιασμός και παράλληλη μουσική.
Περιγραφή της ταινίας > https://imdb.to/2GneNB2

Επεξεργασία ταινίας από τους CineDogs
Έρευνα και σχολιασμός: Νίκος Θεοδωράκης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ντουνούσης

Πέμπτη 29/8
Προβολή της ταινίας “Taking Woodstock” (2009), Έτσι πήραμε το Woodstock. Στη συνέχεια ζωντανή μουσική.
Περιγραφή της ταινίας > https://imdb.to/2JJFBgS

Ημέρες & Ώρες
Τετάρτη 28/08
Ώρα: 20:00
Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 29/08
Ώρα: 20:00
Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες
Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, 56430 Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 7€ – Προσφορά διημέρου 12€
και Ηλεκτρονικά στο viva.gr > https://bit.ly/2YneRuD και σε όλα τα καταστήματα SevenSpots και WIND

Κατά τη διάρκεια του μερικές φορές βροχερού σαββατοκύριακου, 32 καλλιτέχνες έπαιξαν στην ύπαιθρο μπροστά σ' ένα ακροατήριο περισσότερων από 400.000 ανθρώπων

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button