Ασημακόπουλος: «Είναι παλικάρι και διψάει για μπάσκετ ο Γκούντγουιν»
Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις» φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος.
Αναλυτικά όσα είπε στον Γιάννη Δασκάλου:
Για τα νέα παιδιά που ήρθαν στον Άρη:
Μπαίνοντας σε ένα club όπως ο Άρης, άσχετα αν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, η ιστορία είναι εκεί και υπάρχει, όπως υπάρχουν και άνθρωποι στον σύλλογο που έχουν ζήσει και καλές στιγμές και δύσκολες στιγμές.
Υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο όπως ο Σιγάλας και ο Καραποστόλου που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για να μεταφέρουν το μέταλλο και την ιστορία του Άρη.
Από εκεί και πέρα είναι αυτή η δυναμική που έχει ο κόσμος του Άρη, την οποία τα ξένα παιδιά δε μπορούν να τη δούνε και να την καταλάβουνε από το ίντερνετ, καλό το Youtube αλλά δε σου δίνει να καταλάβει την πραγματικότητα.
Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες να δώσουν στους ξένους να καταλάβουν που έχουν έρθει, θεωρώ ότι αυτό έγινε πάρα πολύ γρήγορα.
Για τον Καστρίτη:
Είναι ένα πολύ ευφυής προπονητής, δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του, αλλά από αυτά που μπορώ να δω νομίζω ότι η ευφυΐα του έχει να κάνει με το εξής. Επειδή ξέρει ότι κάθε χρόνο πρέπει να φτιάχνει ένα ρόστερ από το μηδέν φτιάχνει ομάδες με αμυντικό χαρακτήρα. Η άμυνα θέλει παληκαριά, θέλει μέταλλο.
Εμείς σα σύλλογος έχουμε παραδοσιακά ένα μέταλλο σαν ομάδα, με αποτέλεσμα να μπορεί αυτό ο κόουτς Καστρίτης να το εκμεταλλευτεί και αν τα πράγματα πάνε καλά στην επίθεση να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.
Για τον Γκούντγουιν:
Ο συγκεκριμένος παίκτης δείχνει ότι έχει την παλικαριά, τη δίψα για να ανέβει στη διαδικασία του μπάσκετ. Αυτά τα χαρακτηριστικά δε μπορούμε να τα δούμε στα scouting reports.
Στα χρόνια που ήμασταν στην ομάδα είχαμε παρόμοια συμβόλαιο, αλλά έπαιζε ρόλο το μέταλλο και πολλά άλλα πράγματα.
Για το ποιο ματς θα ήθελε να ξαναπαίξει με τον Άρη:
Ο ένας είναι ο τελικός με τη Ντιναμό Μόσχας στο Σαρλερουά, πιστεύω ακόμη μέσα μου ότι κάτι παραπάνω μπορούσαμε να δώσουμε. Το δεύτερο ματς είναι ο τελικός του Λίντο.