Ποδόσφαιρο

Έτσι Ευρώπη δεν… ΠΑΣ!

Η άφιξη του Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Άρη, μπορεί να έφερε την άνοδο της ψυχολογίας της ομάδας, αλλά η ψυχολογία από μόνη της, δε μπορεί να σπάσει κλειστές άμυνες.

Όπως είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, ήταν δεδομένο πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ερχόταν στο γήπεδο του Άρη με μοναδικό σκοπό την απλή διατήρηση του αποτελέσματος ως έχει από το ξεκίνημά του (δηλαδή να κρατήσει το 0) και να κυνηγήσει ό,τι μπορέσει με μορφή αντεπιθέσεων.

Αυτό και έγινε, με τον Άρη να προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι του, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα, το δοκάρι και μερικές άτυχες στιγμές δεν του το επέτρεψαν.

Ο Άρης δημιούργησε μερικές ευκαιρίες, αλλά κατά κύριο λόγο, δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να “σπάσει” την κλειστή άμυνα μιας ομάδας, η οποία ήθελε να πάρει αποτέλεσμα από αυτόν. Ο Άρης ήρθε ξανά αντιμέτωπος με το κλασικό του πρόβλημα από τα περσινά play-off, το οποίο τον “κέρδισε”.

Οι “αλχημείες” στην 11αδα από τον προπονητή του Άρη, τον Χερμάν Μπούργος, δεν είχαν ως σκοπό την ξεκούραση, ούτε δείχνουν πως ο Αργεντίνος, δεν έχει τη συναίσθηση της σοβαρότητας του αγώνα. Οι συγκεκριμένες πρωτοτυπίες στην 11αδα είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, την καινοτομία και το να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να προβλέψει τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη.

Δυστυχώς, ο Άρης δεν είχε κάποιους από τους κομβικούς του παίκτες σε καλή ημέρα (Εντιαγέ, Ιτούρμπε), ενώ η κατάσταση και η ανάγκη της πρωτοβουλίας στον χώρο του άξονα, ανάγκασαν τον τεχνικό του Άρη, να αντικαταστήσει και τον Λούκας Σάσα, βάζοντας στο κέντρο μαζί με τον Ματίγια και τον Ντουκουρέ, οι οποίοι είναι καλύτεροι στη δημιουργία παιχνιδιού, καθώς η ομάδα δεν κινδύνευε αμυντικά, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μπεναλουάν.

Η ανάγκη του Άρη δεν είναι απλά το έυκολο γκολ, αλλά η εύρεση του τρόπου να διεισδύει στις διπλές ζώνες άμυνας, μέσω κάθετων μπαλιών. Ως γνωστόν, οι πλαγιοκοπήσεις σε κλειστές άμυνες δεν μπορούν να αποδώσουν, καθώς η ομάδα που αμύνεται με 2πλη ζώνη, θα έχει στα πλάγια 3-4 αμυνόμενους (μπακ πλευράς, εξτρέμ πλευράς, αμυντικό μέσο και μπορεί και άλλο αμυνόμενο ανάλογα με το σύστημα).

Οι “δυνατοί” παίκτες του Άρη, αγωνίζονται όλοι στις πλευρές, ακόμα κι ο Καμαρά που έχει τη θέση του σέντερ φορ, τον βλέπουμε πολλές φορές να βρίσκεται στην πλευρά, λόγω της φυσικότητάς του ως περιφερειακός επιθετικός, κι εκεί είναι που δημιουργείται το μεγάλο πρόβλημα.

Ο αγώνας για την Ευρώπη αναμένεται να είναι δύσκολος για τον Άρη, ειδικά με τα πρόσφατα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, αλλά και της ΑΕΚ, που έβαλαν “φωτιά” στον βαθμολογικό πίνακα.

Αν ο Άρης, θέλει να ελπίζει στο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League, πρέπει να βρει τρόπο ανάπτυξης μέσω του άξονα, κι όχι μέσω των πλευρών, καθώς η οποιαδήποτε διπλή ζώνη άμυνας από εδώ και πέρα, αναμένεται να στέκεται εμπόδιο στον δρόμο του.

Παράλληλα με όλα αυτά, παραμένει και το μεγάλο πρόβλημα των στημένων, με τον Άρη να κερδίζει 10 κόρνερ και πάνω από 4 φάουλ σε πλεονεκτική θέση, τα οποία δε μπόρεσε να αξιοποιήσει.

Μπορεί η άμυνα του Άρη, να του δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας, κρατώντας τον ζωντανό στο παιχνίδι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως και αυτή δε μπορεί να κάνει μια κακή ημέρα, κάτι που αν συμβεί σε μέρα σαν αυτή του αγώνα με τον ΠΑΣ, μπορεί να του στοιχίσει πολύ ακριβά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button