Γενικά

5G 8Κ Τηλεόραση ετοιμάζει η Huawei

To μέλλον της τηλεόρασης σίγουρα περνάει από τα δίκτυα 5G που θα αλλάζουν το σημερινό τεχνολογικό τοπίο. Το 5G θα έρθει σπίτι μας με μια μικρή κεραία και όχι με καλώδιο όπως το διαδίκτυο σήμερα. Το 5G θα ανατρέψει όλα τα σημερινά δεδομένα, στη δουλειά, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στις πόλεις.

Οι ταχύτητες εδώ είναι διαστημικές, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα θα μπορούμε να κατεβάζουμε μια 4Κ ταινία ή να πετάμε ένα drone στην Θεσσαλονίκη που θα το ελέγχουμε από την Αθήνα.

Πάντως ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του 5G θα είναι η εικόνα, το βίντεο δηλαδή και μετά ο ήχος (η μουσική).

Ήδη στην Ασία (Κίνα, Ινδία και Κορέα) έχουν γίνει ζωντανές εκπομπές με την χρήση 5G.

Έτσι οι τηλεοράσεις 5G δεν έχουν ως κύριο στοιχείο τους τηλεοπτικούς δέκτες DTV ή δορυφορικούς.

Σύμφωνα πληροφορίες από το website Νikki της Ασίας η Huawei ετοιμάζεται να ανακοινώσει την πρώτη της 5G  τηλεόραση που θα είναι μάλιστα 8K, προς τα τέλη του 2019.

H Huawei είναι πολύ δραστήρια στο 5G κατασκευάζοντας τα δικά της 5G μόντεμ και τσιπάκια, όπως η Huawei έχει στο όμιλο της την εταιρία Hisilicon που κατασκευάζει τσιπσετ για τηλεοράσεις των Hisense, Skyworth, Changhong και Sharp.

Πάντως δεν κατασκευάζει ακόμη δικά της πάνελ (οθόνες), ακόμη και στα κινητά της χρησιμοποιεί οθόνες άλλων εταιριών όπως της BOA.

Οι τηλεοράσεις 8Κ που παρουσιάστηκαν πρώτη φορά πέρυσι, κυρίως από τη Samsung, σημείωσαν πωλήσεις περίπου 18.600 συσκευές.

Το 2019 οι 8Κ τηλεοράσεις αναμένεται να φθάσουν τα 430.000 τεμάχια και στα 2 εκατομμύρια το 2020.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button