Ουάρντα: Έγινε θέμα στην «As» ο Αιγύπτιος που άλλαξε τέσσερις ομάδες σε ένα μήνα
Ο Αιγύπτιος μέσος Αμρ Ουάρντα πρωταγωνίστησε σε μια ασυνήθιστη και παράξενη μεταγραφική αγορά, καταλήγοντας σε συμφωνίες με συλλόγους από τέσσερις διαφορετικές χώρες σε λιγότερο από τριάντα ημέρες.
Θέμα στην ισπανική «As» έγινε ο γνωστός στα λημέρια μας Αμρ Ουάρντα. Η πρόσφατη πορεία της καριέρας του Αιγύπτιου απασχόλησε το Μέσο καθώς έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες (από 4 διαφορετικές χώρες) μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες.
Αν η αποστολή ενός εκπροσώπου ενός ποδοσφαιριστή είναι να κάνει τις ομάδες να ενδιαφέρονται να τον προσλάβουν πάση θυσία, ο Ουάρντα είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο περιζήτητούς. Τώρα, εάν το καθήκον του αντζέντη είναι να διασφαλιστεί ότι ο παίκτης έχει σταθερότητα στη δουλειά του και θα εγκατασταθεί κάπου, ίσως ο Αιγύπτιος μέσος να πρέπει να επανεξετάσει τη επιλογή εκπροσώπου.
Πρόσφατα η καριέρα του, είναι γεμάτη αλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις, εμπλέκεται ο ατζέντης του, συμβουλεύει να αναλάβει ο ίδιος τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Ο Ουάρντα, μόλις έκλεισε τα 30 του χρόνια αυτή τη στιγμή αγωνίζεται, στην Pharco FC, στην Αλεξάνδρεια και μόλις πριν από μερικά χρόνια ανέβηκε στην Αιγυπτιακή Πρέμιερ Λιγκ. Ο σύλλογος ανακοίνωσε χθες (20/09) την απόκτησή του μέσω social media, αν και η πρόσληψη είχε τεθεί σε ισχύ στις 9 Σεπτεμβρίου.
Ο Ουάρντα ξεκίνησε το 2023 στον Απόλλωνα στη Λεμεσό, έμεινε ελεύθερος στο τέλος της διαδρομής και στις 12 Αυγούστου υπέγραψε στη Ράζα Κασαμπλάνκα από το Μαρόκο. Όμως τα πράγματα εκεί δεν πήγαν καλά για αυτόν: λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα έλυσε το συμβόλαιό του, επικαλούμενος «ψυχικούς και προσωπικούς λόγους» και πληρώνοντας την αντίστοιχη ρήτρα από την τσέπη του, όπως έκαναν γνωστό σε ανακοίνωσή τους οι Green Eagles.
Για άλλη μια φορά ελεύθερος, επέλεξε να επιστρέψει στην Κύπρο. Στις 24 Αυγούστου αποδέχτηκε την πρόταση που του έστειλε η Δόξα Κατωκοπιάς. Μόλις μια μέρα αργότερα όλες οι αναφορές στην άφιξή του εξαφανίστηκαν από τον ιστότοπο και ο τοπικός Τύπος εικάζει ότι η αστυνομία δεν τον είχε αφήσει να μπει στο νησί και τον απέλασε λόγω προβλημάτων με τα έγγραφά του.
Επόμενος σταθμός ήταν η Esteghlal της Τεχεράνης (Ιράν). «Μάθαμε ότι ο αρχηγός του κυπριακού συλλόγου είχε πληρώσει στον Ουάρντα 140.000 ευρώ και μετά ήθελε να μας τον πουλήσει για 250.000, οπότε θα είχε γρήγορα κέρδος 110.000», είπε τότε ο Αλί Χατίρ, υπηρεσιακός προπονητής της περσικής ομάδας.
Εδώ η ιστορία γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη, γιατί σταματάμε στις 28 Αυγούστου και ο παίκτης συνειδητοποιεί ότι, από οικονομική άποψη, θα ήταν πολύ καλύτερο για αυτόν να παραμείνει στο Μαρόκο, παρά τα προβλήματα προσαρμογής του.
Έτσι, όπως καταγγέλλει ο Χατίρ, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Esteghlal είχαν προχωρήσει αρκετά, παράλληλα προσπάθησε να ακυρώσει τη λύση του συμβολαίου του με τους Ράζα Καζαμπλάνκα. Το πρόβλημα γι’ αυτόν ήταν ότι οι Βορειοαφρικανοί δεν είχαν πλέον καμία πρόθεση να τον ανακτήσουν και, με τόσο κόπο, έκλεισε και η πόρτα του Ιράν, όπως και της Κύπρου λόγω των νομικών συγκρούσεων. Έτσι, μετά από τέτοιο χάος, ο Ουάρντα φαίνεται (το τονίζουμε ότι «φαίνεται») να έχει εγκατασταθεί στη Φάρκο, όπου πήγε ως free agent.