Ποδόσφαιρο

Τσουκάνης: “Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Άρης είναι ένα σκαλί παραπάνω από αυτό του ΟΦΗ” – Οι άρρηκτες σχέσεις με τον Άρη

Ο Στέλιος Τσουκάνης, πρώην ποδοσφαιρστής του Άρη, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92,8 και στην εκπομπή «αθλητικό x-press» με τον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο.

Αρχικά ανέφερε

Τώρα βρίσκομαι στην Αθήνα γιατί είμαι στην Εθνική Ομάδα Ενόπλων. Υπάρχει ένα Πανευρωπαϊκό στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο στο οποίο θα συμμετάσχουμε. Τελειώνω τον Δεκέμβριο και πιθανόν να πάω. Προπονητές στην Ενόπλων είναι ο κ. Βούζας, ο κ. Παχατουρίδης, ο κ. Παπαδάκης και ο κ. Χριστοφιλέας.  είναι αρκετοί.

Για τον αγώνα ΟΦΗ- Άρης

Ο Άρης είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Έρχομαι και στο γήπεδο όποτε προλαβαίνω γιατί υπάρχουν και τα παιχνίδια του Μακεδονικού. Όσοι έχουν περάσει έχουν κολλήσει το «μικρόβιο», θέλοντας και μη.

Έχω περάσει και από τις δύο ομάδες. Και οι δύο είναι πολύ ιστορικές. Στον Άρη πέρασα πολύ όμορφες στιγμές, υπήρχα και δύσκολες στιγμές. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα παιχνίδι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Ο Άρης με την αλλαγή του προπονητή πιστεύω ότι θα υπάρξει η κατάλληλη ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και πίστη για το αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο που παίζει είναι ένα σκαλί παραπάνω από αυτό του ΟΦΗ. Κι αν είναι σε καλή μέρα κάποιοι παίκτες-κλειδιά θα μπορέσει να πάρει και το αποτέλεσμα που χρειάζεται, είτε αυτό είναι μια ισοπαλία είτε μια νίκη.

Το Γεντί Κουλέ είναι μια πολύ δύσκολη έδρα. Ο ΟΦΗ «καίγεται» για το αποτέλεσμα οπότε αν ο Άρης καταφέρει να ξεπεράσει τις σέντρες, κυρίως τις δυνατές. Με την ώθηση του κόσμου είναι λίγο δύσκολο στην αρχή αν ο Άρης καταφέρει και διατηρήσει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, κάτι που το έχει φέτος στον τρόπο και τον πλουραλισμό του παιχνιδιού του, θεωρώ πως θα κερδίσει το παιχνίδι. Αλλά δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα και η ισοπαλία. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα παιχνίδια και οι ομάδες χτίζονται με το να μην χάνεις. Δεν είναι απαραίτητο μόνο να κερδίζεις γιατί και το να μην χάνεις χτίζει χαρακτήρα και  προσωπικότητα σε μια ομάδα.

Για την ποιότητα και τον κόσμο

Ο Ματέο Γκαρσία, ο Μπρούνο Γκάμα και τα αμυντικά χαφ είναι ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και το έχουμε διαπιστώσει όλοι.

Ο Άρης πολύ μεγάλη ποιότητα, το έχει αποδείξει άλλωστε και σε μεγάλα παιχνίδια. Έχει κοιτάξει τον ΠΑΟΚ κατάματα και νομίζω ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. Βρίσκεται εκεί που της αξίζει, στην Super League και μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την Ευρώπη, εύκολα, αρκεί να υπάρχει ηρεμία και στα στραβά αποτελέσματα γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο καλά, είναι και άσχημα αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα βλέπω ότι ο κόσμος είναι πολύ κοντά στην ομάδα με τα διαρκείας. Ο κόσμος είναι το πιο δυνατό κομμάτι και για τον Άρη και για κάθε ποδοσφαιριστή. Του δίνει κίνητρο, του δίνει δύναμη για να μπορέσει να εξελίσσεται, να μπορέσει να έχει στόχους. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην θέλει τον κόσμο, ακόμα και την πίεση, αρνητική ή θετική, που νιώθει είναι ευλογία. Την χρειαζόμαστε όλοι. Με αυτό ανεβαίνεις επίπεδο με αυτό μαθαίνεις να ζεις, αυτή είναι η χαρά του κάθε ποδοσφαιριστή.

Για την δομή της ομάδας

Αν δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, ο Άρης προέρχεται από κάποια χρόνια δύσκολα επέστρεψε στη Α’ κατηγορία και η ομάδα φτιάχτηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι παίκτες είναι καινούργιοι μεταξύ τους, δεν έχουν μείνει και πολλοί από πέρυσι και πολλοί από αυτούς δεν αγωνίζονται κιόλας. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που έχει συσπειρωθεί και ο κόσμος αλλά και το ότι έχει γίνει μια ομάδα που έχει βρει ποιοτικούς παίκτες που θα αποδώσουν μέσα στο γήπεδο. Γιατί ποιοτικοί παίκτες υπάρχουν αλλά το θέμα είναι  να ταιριάξουν με την χημεία του συλλόγου, την χημεία των υπόλοιπων συμπαικτών τους και να μπορέσουν να πετύχουν πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που βλέπουμε από την ομάδα οπότε είναι πολύ θετικό. Μόνο καλά πράγματα έχει να δει ο Άρης στο μέλλον  . Πιστεύω δεν υπάρχουν τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που υπήρχαν στον παρελθόν οπότε δεν βρίσκω κάποιον λόγο η ομάδα να μην προχωρήσει.

Για Πάκο Ερέρα

Η κουλτούρα των Ισπανών προπονητών είναι να παίζουν ποδόσφαιρο, να προσπαθούν να παίζουν ανοιχτά. Δεν είναι άσχημο αυτό αλλά σε δεδομένες στιγμές που οι οπαδοί  και η ομάδα περιμένουν περισσότερα  ίσως κάποιες φορές να μην είναι το πιο πρέπον για τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Για την αλλαγή προπονητή

Νομίζω κάθε αλλαγή βοηθάει. Δίνει στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ακόμα δεν αγωνίζονται να γίνουν πιο  ανταγωνιστικοί να βοηθήσουν ακόμα και αυτού που ήδη παίζουνε ώστε να βελτιωθούν. Όλοι θα διεκδικούνε την συμμετοχή τους στην ενδεκάδα πράγμα που θα κάνει καλό και βοηθάει την ομάδα να ανεβεί επίπεδα γιατί πάνω από όλα είναι το προπονητικό στάδιο και μετά πας στο αγωνιστικό. Αν υπάρχει ανταγωνισμός και γνωρίζει ο παίκτης ότι διεκδικεί θέση, βελτιώνει και αυτόν που παίζει ήδη στην ενδεκάδα.

Ήταν να συνεργαστώ ένα διάστημα μαζί του, δεν συνεργάστηκα, ήμουν μικρός τότε, δεν έκατσε. Έχω πολύ καλή γνώμη για τον άνθρωπο. Το πρότζεκτ του Άρη είναι κάτι πολύ δύσκολο για τους προπονητές. Βρισκόταν σε μια ομάδα η οποία ήταν σε ένα μεταβατικό στάδιο, ο Άρης είναι ομάδα με πολύ κόσμο, με πολλές απαιτήσεις. Από το πρώτο παιχνίδι θα αρχίσει να κρίνεται ο προπονητή, δυστυχώς, κάτι που δε θα έπρεπε να συμβαίνει. Έχω πολύ καλή γνώμη για τον προπονητή. Έχει πολύ καλό έργο και στον Ηρακλή που πέρασε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, και στο παρελθόν. Με την κατάλληλη προσπάθεια και την κατάλληλη στήριξη θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό το πρότζεκτ.

Για τις αναμνήσεις του από τον Άρη

Μου τηλεφώνησε κάποιος άνθρωπος να πάω στην προπόνηση του Άρη για να δοκιμαστώ και θυμάμαι που έβλεπα το σήμα και ανατρίχιαζα. Ήταν πολύ όμορφες στιγμές. Ντεμπούτο είχα κάνει μέσα στην Ξάνθη σε ένα παιχνίδι για 20 λεπτά και πρώτη φορά βασικός είχα παίξει μέσα στο «Καραϊσκάκης» το 2012. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω. Στιγμές που αντιλαμβάνεσαι το σήμα, το όνειρο σου. Πολύ σημαντικές και συγκινητικές.

Για τα απωθημένα από τον Άρη

Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσα να πάρω μεταγραφή. Πολλές φορές  σε παιχνίδια. όπως με τον Ολυμπιακό, με πολύ καλή εμφάνιση μου είχαμε συναντηθεί με κάποιους Άγγλους οι οποίοι είχαν πολύ καλή γνώμη για μένα περίμενα να με δουν σε κάποια παιχνίδια ακόμα και δυστυχώς μετά δεν αγωνίστηκα καθόλου. Υπάρχουν απωθημένα, σαφώς και θα υπάρχουν πάντα. Πίστευα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω και οικονομικά την ομάδα, υπήρχαν ευκαιρίες να πάρω μια μεταγραφή.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button