ΓενικάΜουσική

Το Yellow προτείνει: “Τρεις” (Te3n) στο Netflix (video)

Ένας εκπληκτικός παππούς σε ένα νευρικό, έξυπνο αστυνομικό θρίλερ που προσφέρει κάτι περισσότερο από απλές επιφανειακές συγκινήσεις.

Η ταινία “Τρεις” (Te3n) είναι από τις καλύτερες παραγωγές που μπορεί να προσφέρει το Bollywood στην πλατφόρμα του Netflix ξεφεύγοντας από τις συμβάσεις του είδους. Πολύ καλές ερμηνείες (σχεδόν άριστες), ένταση είναι τα συστατικά ενός καλογυρισμένου αστυνομικού θρίλερ που μας προσφέρει αλλά και μια ενδιαφέρουσα οπτική της χαώδους ινδικής κοινωνίας.

“Τρεις” (Te3n)

Η ιστορία βασίζεται στο κορεατικό θρίλερ “Montage” του 2013. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός παππού, του John Biswas (Amitabh Bachchan), που φαίνεται να βρίσκεται σε μια αδιάκοπη αναζήτηση δικαιοσύνης για την αγαπημένη εγγονή του, Angela, την οποία έχασε πριν από 8 χρόνια σε μία ιστορία απαγωγής.

“Τρεις” (Te3n)

Ο κόσμος φαίνεται να έχει προχωρήσει, αλλά ο John Biswas είναι αποφασισμένος να βρει τον απαγωγέα της μικρής. Επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα κάθε μέρα αναμένοντας κάποια εξέλιξη στην υπόθεσή του η οποία έχει κλείσει. Αναζητώντας νέα στοιχεία και αποφασισμένος να αναλάβει δράση ο ίδιος, γυρίζει όλη την γεμάτη χρώματα Καλκούτα για ενδείξεις, οδηγώντας το παλιό του σκούτερ.

“Τρεις” (Te3n)

Στις προσπάθειες του αυτές, ζητάει βοήθεια από τον αστυνομικό που ασχολήθηκε με την υπόθεσή του πριν από 8 χρόνια, τον Martin Das (Nawazuddin Siddiqui), ο οποίος παραιτήθηκε από το αστυνομικό σώμα και έγινε ιερέας.

Για τον John οι προσευχές πρέπει να ακολουθούνται από δράση για να είναι αποτελεσματικές, από μόνες τους δεν φτάνουν.

“Τρεις” (Te3n)

Μια μέρα, έρχεται να συνταράξει την κοινότητα μια άλλη απαγωγή που έχει ασυνήθιστη ομοιότητα με την υπόθεση της Angela. Η Sarita Sarkar (Vidya Balan), η επικεφαλής αστυνομικός ζητά βοήθεια από τον πατέρα Martin, ο οποίος αν και αρχικά διστακτικός, μπαίνει στην έρευνα, ενώ ο John διεξάγει τη δική του παράλληλη έρευνα για την υπόθεση της εγγονής του, αναζητώντας απεγνωσμένα στοιχεία που συνδέουν τις δύο απαγωγές.

“Τρεις” (Te3n)

Ο παππούς είναι αποφασισμένος να αποδώσει δικαιοσύνη εκεί που βλέπει την αδυναμία του θεσμού, με οποιοδήποτε τίμημα, αναζητώντας τη λύτρωση.

“Τρεις” (Te3n)

Εκτός από την πολύ καλή πλοκή η ταινία ξεχωρίζει χάρη στην συγκλονιστική ερμηνεία του Amitabh Bachchan στο ρόλο του παππού, που αποδίδει μοναδικά το ρόλο του χωρίς φλυαρία, μία τραγική φιγούρα που παλεύει με σθένος και αξιοπρέπεια να μην ηττηθεί.

Amitabh Bachchan

Το φινάλε της ταινίας είναι ανατρεπτικό και απρόβλεπτο αλλά αυτό που “μιλάει” στην καρδιά μας είναι η συνταρακτική και γεμάτη ειλικρίνεια εξομολόγηση του πρωταγωνιστή.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button