ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Tragically Hip – “Locked In The Trunk Of A Car” (Κλειδωμένος στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου)

“Ο καλύτερος τρόπος να αγαπάς τη χώρα σου είναι να ζητάς από αυτήν να γίνει καλύτερη”

Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί “η Rock του σκεπτόμενου ανθρώπου”. Μπορεί να πατήσει από Bluesy ή Folksy Rock έως Prog-Rock, αλλά μπορεί πάντα να τοποθετηθεί άνετα ως εναλλακτική. Τα τραγούδια τους υπογράφονται από αριστοτεχνικά σόλο κιθάρας και τους καυστικούς και εξαιρετικά ποιητικούς στίχους του Gord Downie. Η ​​πολιτική, τα δικαιώματα των ιθαγενών, το περιβάλλον και η αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης των Tragically Hip ήταν πολύ εμφανή.

The Tragically Hip

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι από τους The Tragically Hip το “Locked In The Trunk Of A Car”. Κυκλοφόρησε το 1992 μέσα από το άλμπουμ Fully Completely, ένα μουσικό κομμάτι που ο ρυθμός του σε παρασύρει να χορέψεις από το πρώτο λεπτό.

Οι Tragically Hip χαρακτηρίστηκαν “μπάντα του Καναδά” πολύ νωρίς, σίγουρα πριν το ίδιο το συγκρότημα αισθανθεί άνετα με τον τίτλο και απορρίπτοντας για πολλά χρόνια την έννοια.

The Tragically Hip

Αυτή τους η απόρριψη και η κριτική που άσκησαν βοήθησαν στο να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει να είναι το “συγκρότημα του Καναδά”, με τους δικούς τους όρους, πιστεύοντας εντελώς σε μια καλύτερη εκδοχή της χώρας τους.

Οι The Tragically Hip ή αλλιώς Τhe Hip, όπως πολύ συχνά αναφέρονται, δημιουργήθηκαν το 1983 στο Kingston του Οντάριο από τον τραγουδιστή Gord Downie, τον κιθαρίστα Paul Langlois, τον κιθαρίστα Rob Baker (γνωστό ως Bobby Baker μέχρι το 1994), τον μπασίστα Gord Sinclair και ντράμερ Johnny Fae. Κυκλοφόρησαν 13 στούντιο άλμπουμ, ένα Live άλμπουμ, ένα EP και πάνω από 50 singles σε μια 33ετή καριέρα. Παρ’ όλη την τεράστια επιτυχία τους στην πατρίδα τους, τον Καναδά, δεν είχαν την ανάλογη ανταπόκριση ούτε στην παγκόσμια μουσική σκηνή αλλά ούτε και στις ΗΠΑ.

The Tragically Hip

Το συγκρότημα φημίζεται για τις γεμάτες φρενίτιδα Live εμφανίσεις του. Είτε αυτές πραγματοποιούνται σε μικρά μπαρ στις ΗΠΑ είτε σε Sold Out εκδηλώσεις σε τεράστιους χώρους, το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Μας προσφέρουν ένα ροκ θέαμα απόλυτα αυθεντικό γεμάτο από τους αυτοσχεδιασμούς του Gord Downie.

Μετά από το θάνατο του το 2017 η μπάντα ανακοινώνει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

The Tragically Hip

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια του Yellow μεγάλωσε! Το μικρό του αδελφάκι… το Tivoli Radio, το αιρετικό και μουσικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, είναι ON AIR…!!!

Η ανάγκη μας να μοιραστούμε μαζί σας τη μεγάλη μας αγάπη για τη μουσική, δημιούργησε το Tivoli Radio με κεντρική φιλοσοφία: “πάτησε φρένο, απόλαυσε την ζωή”…

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

The Tragically Hip

End of a line, a real rainbow likening luck stop
Where you could say I became chronologically f@cked up
Put ten bucks in just to get the tank topped off
It’d be better for us if you don’t understand

Τέλος μιας γραμμής, ένα πραγματικό ουράνιο τόξο που μοιάζει με στάση τύχης
Πού θα μπορούσες να πεις ότι γίνομαι χρονολογικά f@cked up
Βάλε δέκα δολάρια μόνο για να ξεφορτωθείς τη δεξαμενή
Θα είναι καλύτερα για μας αν δεν καταλαβαίνετε

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button