ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Stevenson Ranch Davidians – “Wack Magick”

O άνθρωπος υπήρξε η μόνη πηγή όλων των μεγάλων γνώσεων και επιτευγμάτων σε όλη την ιστορία… η δύναμη προέρχεται μέσα από τα άτομα και όχι από θεούς, κυβερνήσεις ή άλλες εξωτερικές πηγές

Η προσωπική ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της ύπαρξης. Η ανθρωπότητα, η αλληλεγγύη είναι οι αξίες που πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν υπάρχει θεϊκή εξουσία που υπόσχεται σωτηρία, αλλά η φύση τοποθετείται στο επίκεντρο του πλαισίου της ζωής. Η απάντηση σε όλα είναι ο άνθρωπος, η δική του δύναμη και μόνο. Αυτός ο ολισμός, που βρίσκεται στην πραγματικότητα, διαμορφώνει την ταυτότητα της μπάντας που έχουμε σήμερα αφιέρωμα. Ο λόγος για τους The Stevenson Ranch Davidians που αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίσαμε κι από τότε δεν λείπουν από τις Playlist του Yellow.

The Stevenson Ranch Davidians

To Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας σήμερα, είναι το “Wack Magick” από τους The Stevenson Ranch Davidians. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Amerikana συνδυάζοντας το ψυχεδελικό πνεύμα της δεκαετίας του ’60 με τη μουσική των πρώτων αμερικάνικων ριζών σε ένα κάλεσμα αφύπνισης.

Αυτό που θεωρούν αληθινή μαγεία οι The Stevenson Ranch Davidians, είναι ότι η ανθρώπινη βούληση θα αναλάβει επιτέλους δράση. Μέσα από τα τραγούδια τους, ελπίζουν να μεταδώσουν την αίσθηση ότι ο άνθρωπος υπήρξε η μόνη πηγή όλων των μεγάλων γνώσεων και επιτευγμάτων σε όλη την ιστορία, και ότι η δύναμη προέρχεται μέσα από τα άτομα και όχι από θεούς, κυβερνήσεις ή άλλες εξωτερικές πηγές.

The Stevenson Ranch Davidians

Δημιουργήθηκαν το 2003 στο Λος Άντζελες από μια παρέα τριαντάρηδων που γνωρίστηκαν μέσω του ίντερνετ. Βρίσκουν τις βιογραφίες εντελώς βαρετές και γι’ αυτό δεν έχουν γράψει κάτι σχετικό ούτε καν στο προφίλ τους στο Facebook. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτούς είναι ελάχιστες όπως ένα κείμενο που έχει γράψει ένας καλός τους φίλος, ο Μ. Wesley.

“Τα τέσσερα μέλη των The Stevenson Ranch Davidians είναι ο Dwayne (τραγουδιστής, κιθαρίστας, στιχουργός), η Jessica (μπάσο, πλήκτρα), η Cary (κιθάρες) και ο Bryan (ντραμς). Φτιάχνουν εύληπτες και ενίοτε σκοτεινές μελωδίες που στηρίζονται στα θεμέλια των βετεράνων Blues καλλιτεχνών και των ψυχεδελικών συγκροτημάτων, είτε του σήμερα, είτε προηγούμενων εποχών. Η φιλοσοφία τους: “Δεν ξέρουμε πώς άρχισαν όλα, και δε μας νοιάζει πώς θα τελειώσουν. Ποιος χρειάζεται συγχώρεση όταν δεν πιστεύει στην αμαρτία;”

The Stevenson Ranch Davidians

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2007, με δική τους παραγωγή και τίτλο Psalms, Hymns and Spiritual Songs.

Εκτός από τον Dwayne Seagraves, που κατά κύριο λόγω είναι και η ψυχή της μπάντας, τα υπόλοιπα μέλη της σήμερα είναι οι Jessica Latiolait (μπάσο), Rob Campanella (κιθάρα και πρώην μέλος των The Brian Jonestown Massacre) και Misha Bullock (κιθάρα).

The Stevenson Ranch Davidians

Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μουσική που επιδιώκει ταυτόχρονα να απομυθοποιήσει και να θεοποιήσει την ανθρώπινη εμπειρία. Δοξάζουν το ανθρώπινο πνεύμα ενώ καταδικάζουν εκείνους που επιδιώκουν να το καταστρέψουν. Για τους The Stevenson Ranch Davidians δεν υπάρχει θεϊκή εξουσία που υπόσχεται σωτηρία, αλλά η φύση τοποθετείται στο επίκεντρο του πλαισίου της ζωής.

The Stevenson Ranch Davidians

“Δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με τη μουσική βιομηχανία για να μπορώ να συγκρίνω, αλλά ξέρω πως η μουσική είναι τώρα στα χέρια εκείνων που τη δημιουργούν, και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό πράγμα. Η καλή μουσική είναι καλή μουσική, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, κι αυτό είναι το μόνο σημαντικό. Σκοπεύουμε απλά να φτιάχνουμε καλή μουσική, κι αν κάποιος θέλει να μας δώσει χρήματα για αυτό, θα τα πάρουμε και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε περισσότερη καλή μουσική”, Dwayne Seagraves.

The Stevenson Ranch Davidians

Yeah I got my magic that’s up high
You get your magick down low
You gotta work in the darkness
I’m gonna let it show

Ναι, πήρα τη μαγεία μου που είναι ψηλά.
Πάρε το μαγικό σου από κάτω χαμηλά
Πρέπει να δουλέψεις στο σκοτάδι.
Θα το αφήσω να φανεί

Η δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας είναι τεράστια, μπορεί να αλλάξει τα πάντα… αρκεί να το πιστέψουμε και να είμαστε ενωμένοι…
Καλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button