Ποδόσφαιρο

Συνεχίζει τις Παναγοπουλιές ενάντια στον Άρη ο Παναγόπουλος! Επιστολή τεσσάρων πρώην στον Γεραπετρίτη

Ο γνωστός… δικηγόρος που συνεχίζει να χάνει υποθέσεις ενάντια στον Άρη δεν το βάζει κάτω και μέσω τεσσάρων πρώην ποδοσφαιριστών των “κίτρινων”, στέλνει επιστολή στον υπουργό επικρατείας Γεραπετρίτη.

Αναλυτικά:

“ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

κ. Γεώργιο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

1.Της Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ” που εδρεύει στην Αθήνα, Φαβιέρου 47, κι εκπροσωπείται νόμιμα,

2.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Αθήνας,

3.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ , κατοίκου Θεσσαλονίκης,

4.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Θεσσαλονίκης,

5.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν είχαμε σκοπό να απευθυνθούμε σε σας αλλά αναγκαζόμαστε από τις συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν τόσο εν όψει της τηλεδιάσκεψης σας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο κι από τις απαράδεκτες δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του ΆΡΗ του καθ’ύλην αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη.

Είμαστε όλοι μας πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ που επειδή τα συμβόλαια μας δεν πληρώθηκαν από την τότε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, προσφύγαμε στα αρμόδια Διαιτητικά Όργανα της ΕΠΟ που έκαναν δεκτές τις καταγγελίες μας και μας επιδίκασαν τα δεδουλευμένα μας.

Όμως με ευθύνη όλων των διοικήσεων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ουδέποτε εξοφλήθηκαν ή διακανονίσθηκαν οι απαιτήσεις μας, καθώς ως γνωστόν η ΠΑΕ, προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση των αποφάσεων δεκάδων Ελλήνων κι αλλοδαπών συναδέλφων μας, μετά την εξάντληση των διαδικασιών υπαγωγής στις πτωχευτικές διαδικασίες του άρθρου 44 και του άρθρου 99,υποβιβάστηκε εσκεμμένα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ώστε να καταδολιεύσει τις απαιτήσεις μας, μέσω του επαναπροβιβασμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και της σύστασης νέας ΠΑΕ με άλλο ΑΦΜ!

Βάσει όμως των διεθνών ποδοσφαιρικών κανονισμών, του άρθρου 19 παρ. 4 του Καταστατικού της ΕΠΟ και του Κανονισμού Αδειοδότησης, η ΕΠΟ, ήταν υποχρεωμένη, μέσω των αρμοδίων διαιτητικών και αδειοδοτικών οργάνων της, να επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ την εκτέλεση των τελεσίδικων αποφάσεων μας και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης έπρεπε να μην την αδειοδοτεί και να της επιβάλλει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις.

Ακριβώς λόγω αυτής της παραβίασης των αποφάσεων και των Κανονισμών, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, απόλυτα νόμιμα σύμφωνα με τις διαιτητικές ρήτρες που εμπεριέχονται στα Καταστατικά, τους Κανονισμούς και τα Συμβόλαια, επέβαλε τις προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις τόσο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο και στην ΕΠΟ, ως συνυπαίτια για την μη συμμόρφωση τους στις προηγούμενες αποφάσεις των Επιτροπών της FIFA που είχαν αφενός μεν επιβάλλει την πληρωμή των οφειλομένων στους αλλοδαπούς συμπαίκτες μας, αφετέρου δε είχαν τιμωρήσει την ΠΑΕ για την μη εκτέλεση τους, αποφάσεις που έχουν καταστεί αμετάκλητες λόγω της μη προσβολής τους από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Επομένως θεωρείται βέβαιη η διατήρηση των ποινών και από το CAS, αφού δεν τίθεται ζήτημα εφαρμογής των φωτογραφικών υπέρ των καταχρεωμένων μόνιμα ΠΑΕ Ελληνικών Νόμων, λόγω του ότι το διεθνές ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο ερείδεται σε συγκεκριμένες συμβάσεις προσχώρησης με υποχρεωτική ανεπιφύλακτη αποδοχή κανονισμών και οργάνων, βάσει συγκεκριμένης διαιτητικής ρήτρας.

Ως έμπειρος συνταγματολόγος κι ως μη έχων καμμία σχέση με τον συνάδελφο σας, αρμόδιο επί του αθλητισμού κ. Αυγενάκη που δεν διστάζει δημοσίως να ρουσφετολογεί, αντιλαμβάνεσθε ότι η Πολιτεία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει νομοθετικά ούτε στην εφαρμογή των διεθνών ποδοσφαιρικών κανονισμών, ούτε φυσικά στην αναστολή ή ανατροπή των έννομων συνεπειών των διεθνών διαιτητικών αποφάσεων στα πλαίσια της sui generis Ποδοσφαιρικής Εννομης Τάξης!

Πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA και οι επιβληθείσες συνέπειες, εφόσον διατηρηθούν από το CAS, (στο οποίο επίσης, ειρήσθω εν παρόδω, δεν υπάρχει δικαίωμα κρατικής παρέμβασης), σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε σχέση με το προαναγγελθέν υπό κατάρτιση Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και FIFA.

Φυσικά δεν θα σας υποδείξουμε εμείς το περιεχόμενο του Ποδοσφαιρικού Μνημονίου, θεωρούμε όμως ότι η ΚΕΠ μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο συνομιλητή σας, ως προς την πραγματική οριοθέτηση του τεράστιου διαχρονικού νομικού και πολιτικού ζητήματος των χρεών των ΠΑΕ που ταλανίζει δεκαετίες ολόκληρες το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο και όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις μας.

Κι αυτό γιατί μπορούμε να εισφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας προκειμένου να λυθεί δια παντός αυτός ο οικο-νομικός Γόρδιος Δεσμός που έχει δέσει χειροπόδαρα ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, κόμματα και Υφυπουργούς Αθλητισμού μέσα από πολύπλοκες ανασυνθέσεις νομοθετικών διατάξεων( που επιβάλλονται από την επιχειρηματική διαπλοκή του ποδοσφαίρου προς εξυπηρέτηση όχι των ιστορικών ομάδων αλλά των εναλλασσόμενων τυχοδιωκτών “επενδυτών” τους!), οι οποίες πάντα βρίσκονται σε προφανή αντίφαση με το κανονιστικό, εγχώριο και διεθνές, πλαίσιο του ποδοσφαίρου.

Επομένως κρίνεται επιβεβλημένη μία συνολική νομοθετική μεταρρύθμιση που θα συμβαδίζει με τους κανόνες της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Εννομης Τάξης και θα λύνει δια παντός το ζήτημα της διαδοχής των ΠΑΕ, κατά τέτοιον τρόπο που να μην διαλύονται ιστορικές ομάδες με τεράστια λαϊκή βάση, όπως ο ΑΡΗΣ, αλλά και να μην χάνουν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι και η Πολιτεία!

Μπορεί να εξαντλήσουμε κάθε εγχώριο και διεθνές ένδικο μέσο για να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας, σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, στην οποία, έστω και τώρα, δίνουμε την ευκαιρία να κλείσει τις υποθέσεις μας, κάνοντας χρήση των προνομιακών διατάξεων του άρθρου 45 του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ και των άρθρων 4-5 του Παραρτήματος του ΚΑΠ, μέσω της καταβολής του 50% των οφειλομένων!

Τώρα, αν θέλετε να λύσετε δίκαια το πρόβλημα, φυσικά δεν μπορείτε “να βάλετε πλάτη”, όπως Ατυχώς κι άκρως… Μαυρογιαλουρικά υποσχέθηκε στους φίλους του ΑΡΗ ο κ. Αυγενάκης, μονομερώς, ούτε για την συγκεκριμένη ΠΑΕ, ούτε για τις αρκετές ομοιοπαθείς της, αλλά πρωτίστως να κατοχυρώσετε νομοθετικά τους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που από το 2004(τελικά η μέρα της κατάκτησης του EURO, μεταλλάχθηκε σε “αποφράδα” για τους Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές!) με χίλιους δύο τρόπους χάνουν τα περιουσιακά τους δικαιώματα από τα αρπακτικά των ΠΑΕ που ξέρουν μόνο να ενθυλακώνουν τηλεοπτικά δικαιώματα, ευρωπαϊκά κονδύλια, κρατικές επιχορηγήσεις κλπ.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μία λύση για την αποκατάσταση αυτής της βαριάς κοινωνικής αδικίας, ειδικά στις εποχές που χειμαζόμαστε από κρίσεις Μνημον-ΙΩΝ, μέσω της σύστασης ενός Ταμείου Αποκατάστασης Ποδοσφαιριστών, οι κύριοι πόροι του οποίου θα πηγάζουν από μέρος της ποσοστιαίας επιχορήγησης που πρέπει να νομοθετηθεί υπέρ των ΠΑΕ για δικαιώματα από το Στοίχημα μέσω ΟΠΑΠ!

Επομένως ευελπιστούμε ότι δεν θα υποκύψετε ως Κυβέρνηση στις ασκούμενες πιέσεις περί νομοθετικού συμψηφισμού της τροπολογίας που ψηφίσατε για το επίδικο ζήτημα της πολυιδιοκτησίας (το οποίο, ούτως ή άλλως, σηκώνει μεγάλη επιστημονική συζήτηση!) με ενδεχόμενη ευκαιριακή και εν τέλει, ποδοσφαιρικά και νομικά, αλυσιτελή, νομοθετική παρέμβαση για το ζήτημα της διαδοχής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, γιατί εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι θα ανοίξετε τους “ασκούς του Αιόλου” ακόμα και για σφόδρα πιθανολογούμενες καταδικαστικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα για άλλα πειθαρχικά αδικήματα άλλων επίσης ιστορικών ΠΑΕ!

ΑΘΗΝΑ 14.5.2020

Με εκτίμηση

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189

ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button