Μπάσκετ

Πατουλίδου: “Πλέον δεν υπάρχει καμιά οικονομική βοήθεια σε κανένα γήπεδο! Διαχρονική παρουσία και πορεία στον αθλητισμό ο Γιαννάκης”

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το φιλικό παιχνίδι κατά του εκφοβισμού που έδωσαν οι βετεράνοι μπασκετμπολίστες με τους πρωταθλητές αστυνομίας:

Θέλει να ανοίξει τα μάτια των παιδιών απέναντι στον εκφοβισμό και στο μπούλινγκ όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, με τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές και την πρωταθλήτρια ομάδα της αστυνομίας, συν βρέθηκαν στο Παλέ ντε σπορ για έναν και μόνο λόγο, για να ξέρουν τα παιδιά ότι υπάρχει τρόπος να μην κρύβουν όποιο βάσανο ψυχής αλλά να το εκμυστηρεύονται για να βρεθούν λύσεις.

Γνωρίζουμε ότι παιδιά που δεν έχουν ανατραφεί σε μια αγκαλιά με αγάπη, γίνονται επικίνδυνοι ενήλικοι. Και εκείνο που θα πρέπει να αναγνωρίσω ως πρώην πρωταθλήτρια όταν έπαιζα μπάσκετ στον Μέγα Αλέξανδρο, η πορεία της μεγάλης συνδικαλιστικής δράσης των αθλητών του μπάσκετ από τότε, που δεν ξέραμε τι είναι συνδικαλισμός ακόμη και βλέπεται ότι ο σύλλογος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών εξακολουθεί να παίζει και να συνεισφέρει στην κοινωνία και αυτό είναι από τα μπράβο που θα πρέπει να ειπωθούν.

Νομίζω ότι ο βετεράνοι καλαθοσφαιριστές θα παίξουν κάτω στην Αθήνα  και δεν σταματάει η προσπάθεια τους να βοηθάνε τον κόσμο  και αυτό είναι  αλληλέγγυο.

Ένα μήνυμα στον κόσμο για τον εκφοβισμό:

Ένα παιδί με κατεβασμένα τα μάτια ή επιθετικό, πάει να πει ότι κάτι έχει συμβεί, δεν φταίνε τα παιδιά αλλά οι γονείς, πρέπει να γονατίσουν για να έρθουν στο ίδιο επίπεδο για να μπορέσουν να  εκπνεύσουν αυτό που τα παιδιά φοβούνται να πουν, δεν φταίνε τα παιδιά, οι γονείς πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία για να αντιληφθούν τι πάει στραβά.

Πολλές  φορές μεγαλώνοντας τον γιό μου, όταν τον έβλεπα που κατέβαζε το κεφάλι και στράβωνε για να δει τον ενήλικα, έλεγα πως είναι να βλέπεις τον άλλον από κάτω προς τα πάνω, ας γονατίσουμε να δούμε πως είναι.

Ένα σχόλιο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη:

Ο Παναγιώτης έχει μια διαχρονική παρουσία και πορεία στον αθλητισμό, αλλά και σαν προπονητής στο μπάσκετ, βλέπουμε την ευαισθησία αυτών των ανθρώπων και ειδικά αυτών των πρωτοπόρων  που είναι αναγνωρίσιμοι σε όλους, όταν η συμπεριφορά τους είναι αυτή που πρέπει να είναι,  τότε λες ο αθλητισμός μπορεί να ανοίξει διαφορετικές διαδρομές στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Έχω μείνει πολλές ώρες τότε πριν αρχίσουν οι μονομαχίες μέσα στο Παλέ ντε σπορ, προκειμένου να δω αυτή την τιτανομαχία Άρη με ΠΑΟΚ. Ήμουν παρούσα σε αυτούς τους αγώνες και πήγαινα και 2 ώρες πιο πριν.

Κάποτε υπήρχε ένας συγκεκριμένος όρος η «αθλητομάνα Θεσσαλονίκη», πέρασαν τα χρόνια, σίγουρα οι εποχές που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ ζόρικες και η προτεραιότητα είναι η επιβίωση και το ξεχρέωμα τον όποιων χρεών μας έχουν φορτώσει, αλλά πρέπει να είσαι δυνατός για να το κάνεις και ο αθλητισμός σε βοηθάει να είσαι δυνατός.

Ένα σχόλιο για το κρατικό του ΠΑΟΚ:

Είναι μια πολύ συγκεκριμένη συμφωνία, προκειμένου να αρχίσουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα γυμναστήρια μεταξύ αυτών ήταν και το κλειστό γήπεδο της Πυλαίας, οπού η γενική γραμματεία της χορηγούσε ως ένα ποσό, είχε αναλάβει η τότε νομαρχία κάποια λειτουργικά, ήταν μια διαδικασία η οποία ξεκαθάρισε τώρα. Η αντιπεριφέρεια δεν πληρώνει για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ήταν μια διαδικασία που ήταν πολύχρονη και έχει ξεκαθαριστεί.

Για το Παλέ Ντε Σπορ είπε:

Αν ξέρουμε για τις συμφωνίες του Παλέ ντε σπορ για τον Άρη ήταν μια ενίσχυση των ομάδων ως ένα σημείο όταν έχεις φτάσει σε τέτοια δυσκολία οικονομική προσπαθείς να μαζέψεις τουλάχιστον τα οικονομικά σου, ήταν ένα βοήθημα για την αρχή.

Οι συμφωνίες που είχαν γίνει για το Παλέ ντε σπορ ήταν διαφορετικές, τουλάχιστον από όσο γνωρίζω, νομίζω ότι ήταν μεταξύ υπουργείου, Παλέ ντε σπορ και συλλόγου στο άλλο είχε εμπλακεί και η νομαρχία αλλά τώρα όλα αυτά έχουν κοπεί.

Δεν θα πρέπει να  μείνουμε στο παρελθόν, αλλά  στο τώρα, πως μπορείς με καθαρότητα και οργάνωση να τηρήσεις και να συντηρήσεις, για να βοηθήσεις όποιον υποστηρίζει την ομάδα του και ηγείται ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, έτσι ώστε να μην περιμένει από το κράτος προκειμένου να ορθοποδήσει, είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Για τις εγκαταστάσεις της Μίκρας:

Εγώ θα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη αν στη Μίκρα οπού υπάρχουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί και  πήγαμε με τον κύριο Βασιλειάδη και  είναι κρίμα από τον Θεό γιατί δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. Έχει χτιστεί μια ολόκληρη πτέρυγα σαν ξενοδοχείο για αθλητές, που θα έρθουν για προετοιμασία και θα στεγάζονται εκεί, δεν λειτούργησαν ποτέ όλα αυτά.

Υπήρξε φήμη ότι μπορεί να έρθουν πρόσφυγές και τότε είπα στον κύριο Βασιλειάδη ότι έχουμε παιδιά που έρχονται από τα χωριά να βοηθήσουμε να λειτουργήσει αυτό για να μπορούν  να έχουν ένα κομμάτι διαμονής.

Εγώ παλεύω για να κλειστεί ακόμη και το κολυμβητήριο σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της Χαλκηδώνας,  γιατί κυριολεκτικά παλεύω να γίνει κλειστό, οπού εκεί θα μπορεί κάλλιστα το γυμναστήριο να δεχτεί πάνω από 20.000 παιδιά να έχουν μια στέγαση κολυμβητηρίου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button