Μπάσκετ

Παραμανίδης: «Χρειάζονται σταθερά βήματα – Το γεμάτο Παλέ θα δώσει τεράστια δύναμη στην ομάδα»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Παραμανίδης.

Από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές του Άρη και μέλος της ομάδας όταν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα το 1979, γνωρίζει και εκείνος καλά πως σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις!

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά ανέφερε:

Καλή δύναμη σε όλους τους φίλους του Άρη, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να στηρίξουμε την κατάσταση. Η ομάδα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, είναι μια κατάσταση που διαιωνίζεται χρόνια. Κάποιοι μπήκαν μπροστά, κάποιοι παραμένουν, ό,τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει γιατί είναι αμαρτία ο Άρης να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση αυτή την στιγμή.

Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του..

Πιστεύω ότι ο κόσμος του Άρη, επειδή είναι μπασκετικός, το γήπεδο σίγουρα θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος πάντα στηρίζει την ομάδα και πάντα υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε όλα αυτά τα χρόνια γιατί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια η ομάδα ταλανίζεται από προβλήματα που στηρίζουν και βάζουν τα χρήματα τους και περιμένουν κάτι να δουν. Το κακό είναι ότι υπάρχει μια άσχημη διαχείριση πολλών ετών και κατά κάποιο τρόπο κάποιοι έχουν κορεστεί. Επειδή όμως το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και η κρίση είναι πολύ μεγάλη, πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν την υπέρβαση και θα βρεθεί λύση. Τα μικρά ποσά μπορούν να καλυθφούν, ο Άρης να πάρει την ενημερότητα και να έρθουν κάποιοι ξένοι παίκτες. Και αυτό βέβαια είναι «δίκοπο μαχαίρι» σχετικά με τον χρόνο που θα έχουν για την προετοιμασία τους, ωστόσο αν γίνουν 2-3 αλλαγές και ο Σούλης Μαρκόπουλος θα έχει περισσότερες λύσεις. Το Παλέ θα δώσει τεράστια δύναμη στην ομάδα και πιστεύω μπορούμε να κερδίσουμε το Περιστέρι.

Άρα με αυτά τα δεδομένα ο Άρης μπορεί να «σώσει την παρτίδα»;

Σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της φέτος, βέβαια χθες είχε ένα δύσκολο παιχνίδι και σήμερα επιστρέφει από την Γερμανία, αυτά όλα μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε σαν ομάδα γιατί σίγουρα θα υπάρχει μια κόπωση. Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους σωστά στο αγωνιστικό κομμάτι και πιστεύω ότι αν έχει λύσεις ο Μαρκόπουλος η ομάδα θα αντιδράσει σίγουρα αγωνιστικά και αν μπορέσουμε να είμαστε κοντά στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, ο νικητής θα είναι ο Άρης γιατί ο κόσμος θα «σπρώξει» την ομάδα προς την νίκη. Σίγουρα θα παίξουν με άλλον αέρα, είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το κομμάτι. Ο Άρης θα έχει 5.000 κόσμο την Κυριακή!

Αν γίνουν όλα αυτά (γεμάτο γήπεδο, προσθήκες, επιστροφή Μποχωρίδη) υπάρχει χρόνος..

Πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα που θα είναι όλα προς τα μπροστά. Με σωστό τρόπο και με την οργάνωση που πρέπει. Δηλαδή να προπονούνται κανονικά οι παίκτες, σε κάθε αγώνα η ομάδα θα είναι καλύτερη γιατί έχει δυνατότητες. Μέσα στο Παλέ δεν πρέπει να χάνουμε κανένα παιχνίδι, ειδικά από μικρές ομάδες.

Διοικητικά αυτή την στιγμή ο Χάρης Παπαγεωργίου έχει μείνει μόνος..

Ο Χάρης είναι σίγουρα ένας «πόλος» που μπορεί να ενώσει και να μαζέψει αυτά που χρειάζονται. Ωστόσο, είναι μια κατάσταση τόσα χρόνια στην οποία οι ίδιοι άνθρωποι πληρώνουν και δεν βλέπουν αποτελέσματα. Δεν υπάρχει όπως είπα και πριν μια σωστή διαχείριση και προγραμματισμός στην ομάδα για να μπορέσει κάποιος να δώσει παραπάνω. Πιστεύω λοιπόν πως αν καλυφθούν αυτά τα μικρά ποσά και η ομάδα πάρει την νίκη με το Περιστέρι, μετά και το έργο του Χάρη Παπαγεωργίου θα είναι πιο εύκολο γιατί ο κόσμος θα δει θετικά την προσπάθεια, το restart που θα κάνει η ομάδα και θα μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε το χαμένο έδαφος. Υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές μπροστά μας και ο Άρης μπορεί να ανακάμψει, είναι ομάδα που μπορεί να κερδίσει παιχνίδια.

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση αλλά πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές..

Ακριβώς, θέλει σταθερά βήματα. Το πιο ουσιαστικό είναι να γεμίσει το γήπεδο την Κυριακή, να λυθούν τα προβλήματα με τα μικρά ποσά για αρχή και πιστεύω πως αν η ομάδα κερδίσει και λυθούν αυτά τα δύο, στο επόμενο παιχνίδι ο κόσμος θα είναι πιο συσπειρωμένος, αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν θα το κάνουν με καλύτερη διάθεση, η ομάδα θα αποκτήσει ηθικό . Η παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη θα είναι καθοριστική αρκεί να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Το ρόστερ μας δεν είναι αρκετά γεμάτο, ελπίζω οι νέοι παίκτες να μπορούν να συνδράμουν όσο μπορούν περισσότερο. Κάποια στιγμή πρέπει να οργανωθεί σωστά η ομάδα, δεν είναι η εικόνα του Άρη αυτή η ομάδα. Από την παύση των πληρωμών, έχουμε αυτή την κατάσταση.

Πρέπει όμως να υπάρξει συμμετοχή..

Τον κόσμο πρέπει να τον εμπνεύσεις και αυτό γίνεται με έργα, με βήματα προόδου. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια ψυχοραγεί, έχονται ξένοι φεύγουν, διεκδικούν τα χρήματα τους. Καλύτερα παίξε με Έλληνες παίκτες και ανέδειξε τους. Ο κόσμος θέλει ξεκάθαρες κουβέντες, αυτό που βλέπουμε τώρα δεν πληγώνει τον κόσμο; Γιατί του δίνεις ελπίδα ότι πας κάτι να κάνεις..

Ο Άρης επειδή είναι Άρης μπορεί να πάρει την νίκη. Αν δει και ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να μπει μια σειρά και να σωθεί η παρτίδα!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button