Μπάσκετ

Παράβαση των κανονισμών της Euroleague με τις ποινές για το Ρεάλ-Παρτίζαν

Μετά το ακραίο ξύλο που έπεσε μεταξύ των παικτών Ρεάλ και Παρτίζαν, πολλοί θεώρησαν πως οι ποινές που επιβλήθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν αρκετά ελαστικές και όπως αποδεικνύεται από τους κανονισμούς της Ευρωλίγκας, μάλλον είχαν δίκιο!

Συγκεκριμένα, θυμίζουμε πως ο Γιαμπουσέλι έλαβε ποινή πέντε αγωνιστικών για το «δολοφονικό» χτύπημα στον Έξουμ, ενώ δύο ματς θα χρειαστεί να χάσει ο Κέβιν Πάντερ και από ένα οι Λεσόρ και Ντεκ. Για όλες αυτές τις τιμωρίες, η Euroleague επικαλείται το άρθρο 27.1a των κανονισμών της διοργάνωσης, που αφορά σοβαρά παραπτώματα.

Το θέμα είναι πως σύμφωνα με το άρθρο 28.1c, που μιλάει για τις ποινές οι οποίες προβλέπονται για τα σοβαρά παραπτώματα, ο κανονισμός ξεκάθαρα αναφέρει πως όποιος υποπέσει σε τέτοιο πρέπει να δεχθεί «προσωρινό αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball για περίοδο από ένα έως τέσσερα χρόνια ή για τρεις ή περισσότερους αγώνες». Κάτι που σημαίνει, πως οι Πάντερ, Λεσόρ και Ντεκ δέχθηκαν ποινές που δεν προβλέπονται, αφού θα έπρεπε να μείνουν εκτός για μίνιμουμ τρία παιχνίδια! Μοιάζει, λοιπόν, πως ο Αθλητικός Δικαστής έκανε κάποιες εξαιρέσεις, που πηγαίνουν κόντρα στους κανονισμούς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button