Ποδόσφαιρο

Πάρτι στην Κρήτη! Νίκη (0-3) και επιστροφή στην κορυφή!

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός στην Κρήτη, επικράτησε του ΟΦΗ με 0-3 με δύο γκολ του Μπερτόγλιο και ένα του Ματίγια, πέτυχε ένα ακόμη “διπλό” επιστρέφοντας στην κορυφή!

Πρώτο ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με τον Άρη να έχει μόλις στο πρώτο λεπτό την πρώτη καλή φάση με τον Σίλβα από τα δεξιά. Ο Πορτογάλος μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε με την μπάλα όμως να περνά λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο έβδομο λεπτό και πάλι οι «κιτρινόμαυροι» που φάνηκε να έχουν το «πάνω χέρι» σε αυτά τα πρώτα λεπτά έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μετά από όμορφη σέντρα του Σούντγκρεν από τα δεξιά, όμως ο Μάνος δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα με τον αμυντικό του ΟΦΗ να την στέλνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Έλληνας φορ έχασε την ευκαιρία, με τον Σίλβα να πασάρει πολύ όμορφα από τα δεξιά και τον Μάνο να μην μπορεί να πιάσει την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν περιοχή στο 13’ λεπτό μετά από κερδισμένο κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Νέιρα που ήταν μόνος του στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, δεν σούταρε καλά όμως με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Μπουσέ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Κρητικοί κέρδισαν κι’ άλλο κόρνερ από τα αριστερά αυτή την φορά, όμως η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε άουτ.

Ο Νέιρα και πάλι θέλησε να απειλήσει, αυτή την φορά στο 19’ με ένα σουτ λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως πέρασε αρκετά πιο έξω από την εστία του Γάλλου τερματοφύλακα.

Σε γενικές γραμμές, στο πρώτο εικοσάλεπτο και οι δύο ομάδες έδειξαν αποφασισμένες με τον Άρη να έχει τον πρώτο ρόλο ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς ειδικά από την δεξιά πλευρά. Ο ΟΦΗ από την άλλη, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό μετά το δεκάλεπτο με κάποιες ευκαιρίες ωστόσο όχι τόσο επικίνδυνες για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 25’ ήρθε η σειρά και του Μπρούνο Γκάμα να απειλήσει με ένα σουτ από τα αριστερά ωστόσο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο των Κρητικών.

ΓΚΟΛ για τον Άρη και 0-1 στο 29’ με τον Μπερτόγλιο!

Ο Άρης μετά από πολλές ευκαιρίες άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Γκάμα με την μπάλα από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Μάνο εκείνος σούταρε, ο Σωτηρίου απέκρουσε όχι όμως όπως έπρεπε με την μπάλα να «τσιμπάει» ο Αργεντίνος και να βρίσκει δίχτυα κάνοντας το 0-1 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 35’ ο ΟΦΗ προσπάθησε και πάλι να βγει στην αντεπίθεση, ο επιθετικός βγήκε μόνος του μπροστά στον Μπουσέ, ο Γάλλος τον σταμάτησε εντυπωσιακά όμως η φάση τελείωσε καθώς ο επόπτης έδειξε οφ-σάιντ.

Στο 39’ ο Άρης κέρδισε φάουλ με τον Ματίγια σε αρκετά καλό σημείο από τα αριστερά με τους παίκτες του ΟΦΗ να διώχνουν σε κόρνερ από τα αριστερά.

ΓΚΟΛ για τον Άρη και πάλι με τον Μπερτόγλιο στο 42’ και 0-2!

Ο Άρης βρήκε και πάλι δίχτυα και πάλι με τον Αργεντίνο! Στο κερδισμένο κόρνερ, ο Ματίγια σέντραρε, ο Μπεναλουάν έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά με τον Μπερτόγλιο και πάλι να «τσιμπάει» την μπάλα και να πετυχαίνει το 0-2 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (δύο λεπτά) και ενώ ο Άρης κέρδισε άλλο ένα κόρνερ, ο Διμαντόπουλος… σφύριξε την λήξη του πρώτου μέρους με τους παίκτες του Άρη να απορούν και άκρως δικαιολογημένα.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη να έχει εμφανώς ανεβασμένη ψυχολογία λόγω της διαφοράς των τερμάτων και τον ΟΦΗ να δείχνει πιο… ψυχωμένος καθώς ήθελε να βρει γρήγορα ένα καλό γκολ.

Στο 54’ ο Μάνος προσπάθησε να απειλήσει αφού πέρασε τον αντίπαλο και βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή απέναντι στον Σωτηρίου, όμως εκεί δεν πρόλαβε να σουτάρει με τον αμυντικό του ΟΦΗ να διώχνει.

Στο 57’ βγήκε η πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και αυτή ήταν σε παίκτη του ΟΦΗ πιο συγκεκριμένα στον Νέιρα μετά από πολύ σκληρό φάουλ στον Γκάμα ενώ ένα λεπτό μετά έγινε και η πρώτη αλλαγή για τον Σίμο με τον Γρίβα να παίρνει την θέση του Στάικου. Στην επόμενη φάση κίτρινη κάρτα δέχτηκε και ο Σίλβα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λυμπεράκη. Κίτρινη δέχτηκε και στο 60’ ο Μεγιάδο και φάουλ πάνω στον Μπερτόγλιο.

Μέχρι το 64’ το παιχνίδι βρισκόταν κυρίως στο κέντρο με τις κόντρες να κυριαρχούν και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος και να βγουν στην αντεπίθεση. Η κατοχή της μπάλας πέρασε στον ΟΦΗ καθώς εκείνος ήταν που ήθελε να βρει το γκολ με τον Άρη να αμύνεται σωστά.

Στο 65’ ο ΟΦΗ βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-2 με τον Σαρντινέρο. Ο Ισπανός βρέθηκε μόνος του μπροστά στον Μπουσέ όμως το πλασέ πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουσέ.

Στο 70’ οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι με τον Σάσα. Ο Σούντγκρεν από τα δεξιά έδωσε πολύ ωραία διαγώνια πάσα όμως λίγο πιο δυνατή από ότι έπρεπε με τον Βραζιλιάνο τελικά να μην προλαβαίνει

Στο 71’ έγινε τριπλή αλλαγή για τον Άρη με τον Μάντζιο να βάζει μέσα τους Μαντσίνι, Γκαρσία και Τζέγκο στις θέσεις των Σίλβα, Μπερτόγλιο και Γκάμα.

Πέναλτι για τον Άρη και ΓΚΟΛ με τον Ματίγια για το 0-3 στο 74’!

Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 73’ με τον Μάνο αφού ανατράπηκε αντικανονικά από τον Βαφέα εντός περιοχής με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει απευθείας την «άσπρη βούλα». Ο Ματίγια πήρε την μπάλα και με ένα ωραίο σουτ δεξιά του τερματοφύλακα έκανε το 0-3 στο 74΄!

Κίτρινες κάρτες επιπλέον δέχτηκαν από πλευράς Άρη οι Μπουσέ για καθυστερήσεις και ο Σάκιτς για σκληρό μαρκάρισμα με αποτέλεσμα να χάνει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς των «κιτρινόμαυρων».

Στο 90’ ο Ματέο θέλησε να απειλήσει μετά από πολύ ωραία συνεργασία των Τζέγκο και Λόπεθ όμως το σουτ του Αργεντίνου ήταν πολύ αδύναμο. Στις καθυστερήσεις έγινε και η τελευταία αλλαγή του Άρη με τον Σάσα να δίνει την θέση του στον Μπακούτση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νέιρα προσπάθησε να βρει δίχτυα όμως η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουσέ.  Στο 90+2’ οι Κρητικοί κέρδισαν φάουλ σε αρκετά καλό σημείο λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν χωρίς πρόβλημα.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε με τον Διαμαντόπουλο να σφυρίζει την λήξη και τον Άρη να παίρνει ένα πολύ σημαντικό «διπλό» και να επιστρέφει στην κορυφή με 29 βαθμούς!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button