Μπάσκετ

Ο Κουζέλογλου και οι υπόλοιποι «πρωτάρηδες»… συστήνονται ως παίκτες της Εθνικής

Η Εθνική Ομάδα προσπάθησε να βάλει νέα πρόσωπα στα παράθυρα. Είναι κάτι που έκανε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και το επανέλαβε σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι συνθήκες βοήθησαν ώστε σε αυτό το τελευταίο παράθυρο, με την πρόκριση ήδη εξασφαλισμένη, οι μισοί από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, να είναι πρωτοεμφανιζόμενοι με την Εθνική Ανδρών. Κάποιοι από αυτούς έχουν συνυπάρξει στις «μικρές» εθνικές, όλοι έχουν φορέσει τη γαλανόλευκη σε μικρότερες ηλικίες, αλλά τώρα κάνουν το μεγάλο βήμα.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου, ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο Γιώργος Τσαλμπούρης, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ο Δημήτρης Μωραϊτης και ο Νίκος Χουγκάζ αποκαλύπτουν σε ποιον είπαν πρώτα για την κλήση στην Εθνική Ομάδα, τι νιώθουν, το ρόλο τους, αλλά και ποιον θα ήθελαν μαζί τους σε αυτή την περιπέτεια από τις «μικρές» εθνικές ομάδες… Ο λόγος δικός τους…

Οι «νέοι» απάντησαν στις εξής ερωτήσεις:

1.Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν σας ενημέρωσαν για την κλήση στην Εθνική Ανδρών;

2.Ποιος είναι ο πρώτος στον οποίο το είπατε;

3.Έχετε όλοι παρουσία στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Πόσο σας είχε λείψει αυτή η φανέλα;

4.Ποιος σας λείπει από τις «μικρές» εθνικές και θα θέλατε να έχετε μαζί σας;

5. Σκεφτήκατε καθόλου τι ρόλος μπορεί να σας ζητηθεί ή πόσο χρόνο θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε ή όλα αυτά δεν έχουν σημασία μπροστά στο ότι είστε στην αποστολή;

6.Ποιος είναι ο δικός σας στόχος μέσα σε αυτή την εμπειρία;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΖΕΛΟΓΛΟΥ (01.04.1995)

1.Αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος για την κλήση μου στην Εθνική Ομάδα, γιατί είναι τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου.

2.Στην μητέρα μου! Μιλήσαμε τηλέφωνο, της το είπα και χάρηκε πολύ!

3.Έζησα πολύ ωραίες στιγμές στις «μικρές εθνικές ομάδες, που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Έμαθα πολλά πράγματα και για το μπάσκετ, αλλά και για τη ζωή, έκανα πολλές φιλίες τις οποίες διατηρώ μέχρι σήμερα. Πολλοί συμπαίκτες μου είναι μέχρι τώρα και φίλοι μου. 

4.Ο κολλητός μου, ο Μιχάλης Λιάπης, που ήμασταν δωμάτιο στα περισσότερα ταξίδια. Είμαι ευγνώμων που ουσιαστικά τον γνώρισα εκεί και είναι πολύ καλός μου φίλος μέχρι τώρα.

5.Σημασία έχει να δουλεύεις και να ακούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου και να βελτιώνεσαι. Κατά τ’ άλλα κοιτάς το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, την κάθε προπόνηση ξεχωριστά και προχωράς.

6.Στόχος είναι η ομάδα να κερδίζει ότι παιχνίδι παίζει, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σου μέσα στο γήπεδο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (15.06.1996)

1.Η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι ένας στόχος πολύ σημαντικός που είχα θέσει φέτος για μένα επιτεύχθηκε και είμαι παρά πολύ χαρούμενος γι’ αυτό!

2. Αν θυμάμαι καλά όταν με πήρε τηλέφωνο ο κόουτς ήμουν με τους γονείς μου, όποτε αυτομάτως ήταν οι πρώτοι που το μάθανε.

3. Τελευταία φορά που αγωνίστηκα με την φανέλα Εθνικής Ομάδας ήταν το 2016. Μου είχε λείψει να φοράω αυτή την φανέλα, αλλά και η συναναστροφή με τα παιδιά στο ξενοδοχείο και στις προπονήσεις. Χαίρομαι παρά πολύ που μετά από πέντε χρόνια ξαναζούμε αυτή την εμπειρία.

4. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση με όλα τα παιδιά στην ομάδα που ήμουν στις μικρές εθνικές και πραγματικά μου λείπουν όλοι. Αν έπρεπε όμως να πω κάποιον πιο συγκεκριμένα θα έλεγα τον Σωτήρη Μπιλλή, που ήταν και συγκάτοικός μου στο δωμάτιο στο ξενοδοχείο και πολύ καλός μου φίλος.

5. Κυρίως έχω σκεφτεί τον ρόλο μου στο πως όταν παίξω να βοηθήσω την ομάδα. Τώρα το αν θα είναι μεγάλος ή μικρός αυτός ο ρόλος δεν έχει νομίζω ιδιαίτερη σημασία.

6. Στόχος μου ως πρώτη συμμετοχή είναι να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο ως ομάδα να κάνουμε δύο νίκες και σίγουρα να απολαύσω το κάθε λεπτό εδώ στη Ρίγα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ (22.06.1996)

1. Η πρώτη μου σκέψη ήταν μακάρι να πάνε όλα καλά να έχω υγεία να μπορέσω να είμαι στην αποστολή, γιατί στις μέρες μας είναι όλα εύθραυστα…

2. Για τον ίδιο λόγο δεν το είπα σε κανέναν μέχρι λίγες πριν, ώστε να μην το «γρουσουζέψω». Όταν εν τελει το είπα, το είπα στην οικογένεια μου.

3. Οι μικρές εθνικές είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο κομμάτι της ζωής μου, πέρασα όλα τα καλοκαίρια της εφηβείας μου με αυτές και έχω εμπειρίες για τις οποίες θα μιλάω για μια ζωή. Μου χε λείψει να αγωνίζομαι με το εθνόσημο, έχει άλλη βαρύτητα και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και ελπίζω σε περισσότερες κλήσεις και στη μέλλον.

4. Με σχεδόν όλα τα παιδιά από τις μικρές εθνικές έχω δυνατές φιλίες και πολύ συχνές επαφές αλλά αν έπρεπε να διαλέξω έναν θα διάλεγα τον τότε αρχηγό μας τον Δημήτρη τον Σταμάτη.

5. Δεν νομίζω ότι τίποτα από όλα αυτά έχει μεγάλη σημασία, είμαστε όλοι στρατιώτες της εθνικής ομάδας, μόνο που είμαστε εδώ είναι μεγάλη τιμή και θέλουμε όλοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί για να επιτευχθεί ο στόχος.

6. Στόχος μου είναι να το χαρώ όσο πιο πολύ μπορώ, είμαι στην εθνική ομάδα με συμπαίκτες τους φίλους μου, εκπροσωπώ τη χώρα μου και εύχομαι να είμαι όσο πιο χρήσιμος γίνεται για την ομάδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (27.09.1998)

1.Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, μπορεί να συμβεί. Και αυτό έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Κάτι που ήθελα πολύ έγινε πραγματικότητα.

2.Αν θυμάμαι καλά, ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο ήταν ο θείος μου.

3.Μου είχε λείψει πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθε η στιγμή να την ξαναφορέσω!!!

4. Μου λείπουν αρκετοί συμπαίκτες μου από τις «μικρές» Εθνικές. Χαίρομαι που κάποιους θα τους συναντήσω και πάλι. Περισσότερο όμως θα ήθελα να είναι εδώ το… δωμάτιό μου, ο Άλφης Πιλάβιος.

5. Για εμένα η κλήση στην Εθνική Ομάδα είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή. Οπότε ότι και να συζητάμε για ρόλους νομίζω πως είναι περιττό.

6.Ο στόχος μου είναι να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για την ομάδα .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (03.02.1999)

1.Σκέφτηκα πως ένα όνειρο που είχα από μικρός που άρχισα να παίζω μπάσκετ έγινε πραγματικότητα.

2.Ο πατέρας μου!

3. Μου είχε λείψει πολύ η φανέλα της Εθνικής. Είναι τιμή και περηφάνια για εμένα να φοράω την γαλανόλευκη φανέλα.

4. Με όλα τα παιδιά ήμουν πολύ κοντά, πιο πολύ όμως με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, που είμαστε από την Εθνική Παίδων μαζί.  

5. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που θα παίξω ή ο ρόλος που θα έχω. Σημασία έχει ότι είμαι στην αποστολή και θα κάνω ότι μου ζητηθεί από τον προπονητή μου.

6. Να ζήσω με χαρά αυτή την εμπειρία, να μάθω πως λειτουργεί η Εθνική Ομάδα στο ανώτατο επίπεδο και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των αγώνων.

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΓΚΑΖ (04.10.2000)

1.Όταν έμαθα για την κλήση μου στην Εθνική Ομάδα χάρηκα πάρα πολύ. Σίγουρα για οποιονδήποτε αθλητή το να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας της χώρας του αποτελεί ύψιστη τιμή.

2. Το είπα πρώτα στους γονείς μου.

3. Με τις μικρές εθνικές ομάδες έχω πολλές αναμνήσεις και εικόνες, αλλά η Εθνική Ανδρών είναι κάτι διαφορετικό και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Κάθε φορά που βάζεις την φανέλα της Εθνικής είναι κάτι ιδιαίτερο και δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο.

4. Αυτός που μου λείπει είναι ο Ρογκαβόπουλος. Ήμασταν μαζί στις μικρές εθνικές ομάδες και θα ήθελα να ήταν και εδώ.

5. Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα. Το να είσαι στην Εθνική Ομάδα είναι κάτι ξεχωριστό. Σαν παίκτες εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι δίνουμε το 100% κάθε μέρα και να βοηθάμε την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούμε.

6. Σαν πρώτη μου φορά στην ομάδα ο στόχος είναι να εγκλιματιστώ και να απολαμβάνω κάθε στιγμή που βρίσκομαι εδώ.

ΖΩΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ (27.04.2001)

1.Ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να ακούσω! Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Πάντα θέλω να παίζω για την Εθνική Ομάδα, από τις μικρότερες ηλικίες, αλλά το να είσαι μέλος της Εθνικής Ανδρών είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό και πολύ ιδιαίτερο.

2.Την ώρα που το έμαθα ήμουν με την κοπέλα μου, οπότε πρώτη το έμαθε εκείνη! Αμέσως πήρα τηλέφωνο την οικογένειά μου, για να χαρώ και μαζί τους!

3.Είναι κάτι που περιμένεις κάθε σεζόν: Να παίξεις με τη φανέλα της Εθνικής. Μου έχει λείψει πολύ να φορά αυτή τη φανέλα και χαίρομαι πάρα πολύ που έχω τη δυνατότητα να το κάνω ξανά. Ανυπομονώ!

4.Η αλήθεια είναι πολλά παιδιά! Έχω ζήσει πολύ ωραίες εμπειρίες με τα περισσότερα από τα παιδιά από τις μικρές εθνικές ομάδες. Θα πω τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, γιατί ήταν εδώ, αλλά λόγω τραυματισμού δεν τα κατάφερε και θα ήθελα πολύ να είναι εδώ και να ζήσουμε μαζί όλο αυτό, διότι είμαστε στις «μικρές» εθνικές ομάδες από μικροί.

5.Δεν σκέφτηκα καθόλου το χρόνο συμμετοχής μου. Όταν σε καλή η Εθνική Ομάδα πρέπει να κάνεις ότι σου ζητηθεί. Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να κάνω ότι μου πουν οι προπονητές μου. Είναι τιμή που θα φορέσω αυτή τη φανέλα! Από εκεί και πέρα όσο και να παίξω θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να ζήσω κάθε στιγμή. 

6.Ο στόχος μου είναι δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε φάση! Θέλω η ομάδα να νικήσει και στα δύο παιχνίδια, παρά το ότι έχουμε ήδη παεράσει, διότι παίζουμε μπάσκετ και όταν μπαίνεις να παίξεις σε έναν αγώνα θέλεις πάντα τη νίκη. Επίσης, θα ήθελα από αυτήν την εμπειρία να δω και το επίπεδο και να ανταγωνιστώ με παίκτες με σπουδαίες και άξιες σεβασμού καριέρες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button