ΓενικάΜουσική

Οι μουσικάρες του τεράστιου Luis Tillett στο νέο κανάλι του Yellow στο SoundCloud

Από τις καλύτερες στιγμές του Yellow όταν ο Luis Tillett μας προέτρεψε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

Ήταν περίπου μέσα φθινοπώρου όταν είχαμε την χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε τον θρυλικό Luis Tillett. Μέχρι τότε αγαπούσαμε και ακούγαμε φανατικά τη μουσική του, πλέον έχει γίνει φίλος του ραδιοφώνου μας αλλά και ένθερμος υποστηρικτής μας.

“Συνεχίστε να αγωνίζεστε… να συνεχίσετε να δίνετε αυτόν τον όμορφο αγώνα…”, μας προέτρεψε. Αγωνιστής ο ίδιος, παρ’όλες τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή του συνεχίζει να παλεύει ολομόναχος, να δημιουργεί με γνησιότητα και πάθος.

Luis Tillett

Εκτός από τον μουσικό γνωρίσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο, απίστευτα ευαίσθητο και ευγενικό που μοιράστηκε μαζί μας τις ανησυχίες του. Μας εξομολογήθηκε για την μοναξιά που νιώθει κάποιες φορές σαν δημιουργός, ενώ υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέται αν υπάρχει κοινό που να ακούει τα τραγούδια του.

Μας εκμυστηρεύτηκε πως πιστεύει ότι οφείλει πολλά σε ανθρώπους σαν κι εμάς, στο κρατικό ραδιόφωνο, που έχοντας κοινή φιλοσοφία με τη δική μας στηρίζουν την αυθεντική μουσική.

Μας εξέφρασε τη νοσταλγία του για τη χώρα μας, την Ελλάδα. Εκτός από συναυλίες που είχε δώσει είχε εγκατασταθεί εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα. Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε ένα πολύ γνωστό του κομμάτι, το “An Ancient Song”, το εμπνεύστηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια συναυλία του.

Luis Tillett

Ο Louis Tillett έμαθε κλασικό πιάνο ως παιδί και ήρθε σε επαφή με τη Rock και Country μουσική στην ηλικία των 18 ετών καθώς επίσης με Jazz και Blues. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην αυστραλιανή ανεξάρτητη σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Είτε ως τραγουδιστής του Wet Taxis, ως ο ιδρυτής του ταλέντου των μουσικών ταλέντων του Paris Green, ως ένας πολύ περιζήτητος μουσικός στούντιο (Laughing Clowns, Died Pretty, Celibate Tifles, New Christs, Ed Kuepper, Beasts Of Bourbon, Tex , Don & Charlie) ή ως σόλο – καλλιτέχνης, έθεσε πάντα σημαντικές προσφορές.

Ο “σκούρος γίγαντας”, όπως τον αποκαλούν, έχει κυκλοφορήσει τα σόλο άλμπουμ του “Ego Tripping At The Gates of Hell” (1987) “A cast of Aspersions” (1990), “Letters To A Dream” και το “Cry Against the Faith” καθώς και το εντυπωσιακό “Concertos with Band” (1990), ως σολίστ (1992) και σε ένα duo με τον Charlie Owen (1994 & 1995). Ο Charlie Owen παρήγαγε επίσης δύο CD για την ετικέτα NORMAL mailorder “Return To Sender”: “Ugly Truth” (1993) και “Midnight Rain” (1995).

Luis Tillett

Έχει παίξει πάνω από 3000 συναυλίες, κυκλοφόρησε 8 από τα δικά του άλμπουμ, 3 άλλες περιορισμένες εκδόσεις για την ετικέτα Return to Sender, με 30-40 ηχογραφήσεις με άλλες αυστραλιανές και διεθνείς πράξεις και έχει παρουσιάσει διάφορες συλλογές στην Ευρώπη και Αυστραλία.

Ακολουθεί το δικό του μουσικό ταξίδι, τώρα, όπως έκανε όταν εγκατέλειψε την πατρίδα του πριν από 25 χρόνια, για να εξερευνήσει ένα ευρωπαϊκό κοινό, σε σχετική ανωνυμία. Πιστός στις αρχές του και τη φιλοσοφία του, απόλυτα γνήσιος και ασυμβίβαστος. Ως πραγματικός Ανεξάρτητος Καλλιτέχνης έχει το σπάνιο προνόμιο να κατέχει όλες τις δικές του εκδόσεις και τα δικαιώματα στις δικές του ηχογραφήσεις, μια αρκετά μοναδική κατάσταση για έναν καλλιτέχνη της μακροζωίας και της ανδρείας του.

Luis Tillett

Στο σημερινό Mixtape του Yellow, ο Luis Tillett κάθεται πίσω από το πιάνο και τραγουδάει τον πόνο, την μοναξιά, το σκοτάδι, τη βροχή, μας ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους χώρους κάπου ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα… τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο νέο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud, https://soundcloud.com/user-152801005

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!

1.00:00 Dancing With The Devil, 2.03:40 And She Sang, 3.08:13 Since You’ve Been Gone, 4.13:42 Ship Of Dreams, 5.17:24 Window Pane, 6.23:32 Four Walls And No Back Door, 7.29:30 From Me To You, 8.35:59 Transit Of Venus, 9.40:05 Summer, 10.43:10 An Ancient Song

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button