Διεθνή

Οι αποφάσεις του VAR στο Euro θα εξηγούνται σε πραγματικό χρόνο στο γήπεδο

Η καινοτομία που θα συμβεί στη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του συστήματος διαιτησίας που έχει προγραμματιστεί για το Euro 2024, ο Ρομπέρτο Ροζέτι ανέφερε ότι όλες οι φάσεις που αφορούν την παρέμβαση του VAR θα μεταδίδονται στο γήπεδο.

«Μετά τη βοήθεια βίντεο, η τεχνική εξήγηση της απόφασης θα μεταδοθεί στις γιγαντιαίες οθόνες των γηπέδων», εξήγησε ο Ρομπέρτο Ροζέτι, αναφέροντας ένα παράδειγμα: «Πέναλτι, λόγω χεριού. Ο παίκτης Ν.9 από τη Γερμανία άγγιξε τη μπάλα με το αριστερό του χέρι που βρισκόταν σε αφύσικη θέση, πάνω από τον ώμο του.»

Η ίδια τεχνική ανακοίνωση θα υπάρχει και για τους σχολιαστές του αγώνα ώστε να το εξηγήσουν στους τηλεθεατές.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023, οι διαιτητές ανακοίνωσαν τις αποφάσεις στον θεατή με μια προφορική ανακοίνωση πριν συνεχίσουν το παιχνίδι.

«Πιστεύω ότι το VAR είναι ένα φανταστικό εργαλείο και ότι δεν θα πάμε πίσω», υπογράμμισε ο Ρομπέρτο ​​Ροζέτι, εξηγώντας ότι στόχος είναι να «μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων VAR», αλλά «αν υπάρχει μια σαφή εικόνα που μπορεί να αποδείξει σαφές λάθος, μπορούμε να ευχαριστήσουμε το VAR.»

Επιπλέον, ο Ρομπέρτο Ροζέτι επιβεβαίωσε ότι ο μόνος διάλογος που είναι εξουσιοδοτημένος να εξηγήσει τις αποφάσεις θα είναι μεταξύ του διαιτητή και του αρχηγού της ομάδας. Όποιος παίκτης αμφισβητήσει μια απόφαση ή ζητήσει εξηγήσεις θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Αυτός ο κανόνας εφαρμόστηκε και στους τρεις τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με δύο κίτρινες κάρτες στον τελικό του Champions League, δύο κίτρινες στον τελικό του Europa League και μία κίτρινη στον τελικό του Conference League.

«Το κάνουμε για τις επόμενες γενιές Δεν το κάνουμε για τους διαιτητές, αλλά για το ποδόσφαιρο και την εικόνα του παιχνιδιού, για τους νέους παίκτες και για τους νεαρούς διαιτητές», δικαιολόγησε ο Ρομπέρτο Ροζέτι, καλώντας τους παίκτες να αποφύγουν οποιαδήποτε διαφωνία, αφήνοντας τον αρχηγό να συζητήσει με τον διαιτητή.

Για τις επιλογές που έχουν αρχηγό τερματοφύλακα (Ιταλία και Σλοβενία), ένας παίκτης θα οριστεί πριν από τον αγώνα για να εκπροσωπήσει τον τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button