ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ξαναγίνεται το Άντερλεχτ – Γκενκ λόγω… VAR

Ιστορική απόφαση πήρε η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας Άντερλεχτ-Γκενκ, που είχε διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου και είχε ως νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 2-1, θα επαναληφθεί από την αρχή λόγω ενός σφάλματος του VAR, και της συνεπακόλουθης έφεσης των φιλοξενούμενων!

Η φάση που προκάλεσε τη συζήτηση είχε λάβει χώρα στο 21ο λεπτό, όταν το ματς ήταν στο 0-0. Η Γκενκ κέρδισε πέναλτι και το έχασε, με τον Σορ να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του. Παρόλα αυτά, το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο VAR θεώρησε πως ο σκόρερ μπήκε νωρίτερα απ’ όσο έπρεπε στην περιοχή. Ωστόσο, το ριπλέι έδειχνε ξεκάθαρα πως το ίδιο ακριβώς συνέβη και με αμυντικούς της Άντερλεχτ, επομένως η εκτέλεση έπρεπε να επαναληφθεί.

Μετά την ήττα της, η Γκενκ αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά θεωρώντας πως αδικήθηκε, με αποτέλεσμα να κάνει έφεση και να δικαιωθεί από τη βέλγικη ομοσπονδία. Αυτή είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας αγώνας θα επαναληφθεί λόγω ενός σφάλματος με το VAR!

Από την πλευρά της, φυσικά, η Άντερλεχτ διαφώνησε με την απόφαση, και έστειλε μήνυμα δικής της επικείμενης έφεσης. «Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα υποβάλουμε κάθε δυνατή μορφή προσφυγής. Η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι μόνο ενάντια στο συμφέρον της Άντερλεχτ, αλλά και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button