ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Νέες «βόμβες» στην υπόθεση του αρχιδιαιτητή: Τα δώρα που δίνονταν στους διαιτητές για να ευνοήσουν την Μπαρτσελόνα

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα… δωράκια που λάμβαναν διαιτητές που είχαν οριστεί σε παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, έρχονται στο φως μέσα από καταθέσεις για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η Μπαρτσελόνα είναι επίσημα κατηγορούμενη για την υπόθεση δωροδοκίας διαιτητών στην Ισπανία, μέσω του πρώην αρχιδιαιτητή Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Η έρευνα εστιάζει στους δύο πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ, αλλά και στον νυν, Ζοάν Λαπόρτα, οι οποίοι και φέρονται να προσέφεραν ποσό που έφτασε τα επτά εκατομμύρια ευρώ από το 2003 ως το 2018, σε εταιρεία που ανήκε στον αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Εl Confidencial, περίπου είκοσι διαιτητές έδωσαν καταθέσεις και παραδέχθηκαν ότι έλαβαν δώρα από τον γιο του Νεγκρέιρα, Χαβιέρ Ενρίκεθ,ο οποίος λειτουργούσε ως… εκπρόσωπος του πατέρα του και του καταλανικού συλλόγου.

Πρόκειται για διαιτητές, οι οποίοι είχαν οριστεί να σφυρίξουν παιχνίδια των «μπλαουγκράνα» κατά την επίμαχη περίοδο.

Τι δώρα τους έδιναν; Συνήθως ήταν πολυτελή αυτοκίνητα (κάποιες φορές δύο σε έναν διαιτητή) τα οποία οι διαιτητές δεν απέρριπταν «επειδή τα προσέφερε ο γιος του αφεντικού», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στις καταθέσεις τους.

Στόχος των δώρων που δίνονταν ήταν να υπάρξει μια… φιλική προς την Μπαρτσελόνα στη διαιτησία στα παιχνίδια που είχαν οριστεί οι συγκεκριμένοι διαιτητές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button