Ποδόσφαιρο

Μπορούσε αλλά τον «πλήγωσε» μία στημένη φάση

Ο Άρης ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ, με κεφαλιά του Βίντα

Θα μπορούσε να πάρει… κάτι από το ντέρμπι. Ωστόσο, ο Άρης δεν τα κατάφερε και έχασε με 1-0. Μια στημένη φάση με κεφαλιά του Βίντα στο 59′ “πλήγωσε” τους “κίτρινους” που σε γενικές γραμμές στάθηκαν καλά και είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν.

Ο Οντουμπάτζιο δεν ευστόχησε για το 0-1

Στο 6′ ο Άρης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Φαμπιάνο είδε την κίνηση του Οντουμπάτζιο και πάσαρε προς τον τελευταίο. Ο Οντουμπάτζιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και στο πλάγιο τετ-α-τετ που έκανε, πλάσαρε άουτ. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να απειλήσει με γεμίσματα ενώ μετά από λάθος στα μετόπισθεν του Άρη στο 19′, ο Κουέστα αντέδρασε σωστά όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ ο Τσούμπερ ενώ στην συνέχεια έσωσε την τελευταία στιγμή ο Μπράμπετς σε προσπάθεια του Πινέδα να σκοράρει.

Στο 25′ ο Νταρίντα είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα ενώ ο Άρης κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 28′ μετά από σουτ του Τσέχου. Μετά την εκτέλεση ο Παναγίδης βρέθηκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε. Ο Σουλεϊμάνοφ στο 33′ έγινε κάτοχος της μπάλας από έξυπνη εκτέλεση του Νταρίντα αλλά έστειλε αρκετά άουτ την μπάλα ενώ στο 34′ έγινε ωραία ανάπτυξη για τον Άρη.

Η μεγάλη επέμβαση του Κουέστα και η τεράστια ευκαιρία με Μορόν

Ο Οντουμπάτζιο από τα δεξιά και μετά από πάσα του Σουλεϊμάνοφ, γύρισε προς το σημείο του πέναλτι αλλά εκεί δεν βρέθηκε κάποιος για να το εκμεταλλευτεί. Ακολούθησε μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να σουτάρει και τον Κουέστα να κάνει εκτίναξη και σπουδαία επέμβαση στο 39′. Η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ο Ελίανσον υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 44′ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Οντουμπάτζιο κέρδισε την μπάλα έξυπνα από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Μορόν. Ωστόσο ο Ισπανός έκανε ένα κακό τελείωμα και το ημίχρονο τελείωσε με 0-0.

Ο Βίντα το 1-0

Πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Οντουμπάτζιο και τοποθετήθηκαν επίδεσμοι στη πλάτη του ενώ πριν το 60′ αντιμετώπισε πρόβλημα ο Παναγίδης σε μια σύγκρουση που είχε νωρίτερα και δεν δόθηκε φάουλ.

Ο νεαρός αντικαταστάθηκε από τον Κάρλσον και στο 59′ έγινε το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και σκόραρε. Στο 63′ ο Πάρντο πέρασε στη θέση του Τζούρασεκ. Στο 75′ ο Φαμπιάνο πάσαρε προς τον Οντουμπάτζιο, εκείνος έκανε ντρίμπλες και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ, σε μια τελική μετά από ώρα για τον Άρη.

Στο 81′ ο Νταρίντα βγήκε εκτός και στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Μενέντες ενώ ο Σαμόρα αντικατέστησε τον Σουλεϊμάνοφ. Το σουτ του Κάρλσον στο 84′ ήταν αδύναμο ενώ στην συνέχεια ο Σουηδός έστρωσε για τον Σαμόρα όμως ο τελευταίος έκανε κακό τελείωμα. Ο Βίντα έκοψε τελευταία στιγμή πριν βγει ο Μορόν με καλές προϋποθέσεις και το ντέρμπι τελείωσε με 1-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78′ Ζίνι), Ελίασον (64′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Πισάρο), Τσούμπερ (64′ Πόνσε)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ζουλ, Τζούρασεκ (63′ Πάρδο), Νταρίντα (81′ Μενέντες), Παναγίδης (58′ Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81′ Σαμόρα), Μορόν

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button