Μπάσκετ

Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος των τίτλων για όλα: “Η Αυτοκρατορία, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης”

Ο πρόεδρος του Άρη την εποχή της «Αυτοκρατορίας» Άκης Μιχαηλίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή αθλητικό X-PRESS.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για τον Νίκο Γκάλη είπε:

Είναι πολύ μεγάλη τιμή και για τον Άρη αλλά και για το Ελληνικό μπάσκετ, η τιμή που έγνε στον Νίκο Γκάλη. Πραγματικά είναι ένα μεγαλειώδες αυτό το φαινόμενο, πρώτη φορά στην Ελλάδα, υποκλινόμαστε μπροστά στον Γκάλη.

Στο αν τον βλέπανε ως «ήρωα» είπε:

Ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο ο Γκάλης, δεν μπορώ να πω αν ήταν «ήρωας» αλλά ήταν φαινόμενο μοναδικό. Ήταν ο κήρυκας του Ελληνικού μπάσκετ παγκοσμίως.

Για το πώς κατάφεραν να φέρουν τον Γκάλη στον Άρη είπε:

Αν δεν ήταν ο Γκάλης δεν ξέρω αν θα ασχολούμουνα με τον Άρη εκείνη την εποχή. Όταν ανέλαβα εγώ το 1984 τον Άρη, ο Γκάλης ήταν ήδη και ουσιαστικά αυτός ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθώ με τον Άρη «σοβαρά».

Στο τι τον έχει μείνει από τον «γκάνγκστερ» είπε:

Αυτό που θέλω να πω και να τονίσω είναι ότι παρ’ όλο που το άθλημα τότε ήταν ερασιτεχνικό, ο Γκάλης ήταν επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξεως,  ήταν γεννημένος πρωταθλητής. Δίδαξε τον επαγγελματισμό και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Μας δίδαξε όλους!

Για το πώς κατάφερε να φέρει και τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:

Ήμασταν υποχρεωμένοι να φέρουμε και τον Γιαννάκη, διαφορετικά θα πήγαινε χαμένη η αξία του Γκάλη, δηλαδή είχαμε έναν υπεραθλητή τον Νίκο Γκάλη και αν δεν τον πλαισιώναμε με αντίστοιχους παίκτες, τότε θα πήγαινε χαράμι όλη η προσπάθεια.

Για την βραδιά που πήγαν σπίτι του ο Μιχάλης Μπανιώρας με τον Γιαννάκη είπε:

Είχε έρθει ο Γιαννάκης για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και μέχρι να γίνει αυτό έμενε σπίτι μου, και ήρθαν σε εμένα για τον «κρύψω» ώστε μέχρι να γίνει επίσημο να μην βγει στην δημοσιότητα. Τον ήθελε η Α.Ε.Κ πάρα πολύ και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να τον αποκτήσει, ήταν κοντά του, γιατί η καταγωγή του Παναγιώτη είναι από την Νίκαια και ήταν δύο βήματα για να πάει εκεί, γιατί εκείνη την εποχή για να «έρθει» Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλο εγχείρημα για τον Γιαννάκη.

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν πρόεδρο να διαχειριστεί δύο «ιερά τέρατα» είπε:

Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ δύσκολο. Δημιουργούταν πολλά προβλήματα μεταξύ των δύο αθλητών και κάναμε τα πάντα για να μπορέσουν να συνυπάρξουν και να αποδίδουν  μέγιστα για την ομάδα.

Για το αν πιστεύει ότι στο μέλλον θα κατακτήσει κάποιο τίτλο ο Άρης είπε:

Εγώ πάντα ελπίζω, πάντα εύχομαι ο Άρης να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που είχε εκείνη την εποχή, γιατί όλα μπορούν να συμβούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες.

Στο αν πίστευε ότι κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος της «Αυτοκρατορίας» είπε:

Ότι  έχει αρχή, έχει και τέλος, δεν πιστεύουμε ότι κάτι μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστον! Το θέμα είναι ότι δεν ξέραμε πότε θα έρθει το «Τέλος». Το τέλος ήρθε και ήταν φυσική συνέπεια μπορούμε να πούμε.

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι που δεν έκανε τότε είπε:

Το ότι μπορούσαμε να κάνουμε πολλά μπορούσαμε! Όταν διαχειρίζεσαι μια ομάδα «μεγαθήριο» όπως ήταν ο Άρης, επικεντρώνεσαι σε αυτήν γιατί πρέπει να είναι πρωταθλήτρια δεν μπορείς να κοιτάς άλλα θέματα όπως το γήπεδο. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει δικό της γήπεδο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να «φτιάχναμε» το δικό μας γήπεδο και θα το πράτταμε αν δεν είχαμε τον πρωταθλητισμό που έπρεπε οπωσδήποτε να ακολουθήσουμε.

Για το τι χρειάζεται για να ξαναγίνει κάτι τέτοιο είπε:

Είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν ευνοούν οι συνθήκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για την προσπάθεια που έκανε να επιστρέψει την «εποχή» Κοντομηνά είπε:

Ναι αλλά δυστυχώς δεν «επικοινωνούσαμε» και έτσι δεν προχώρησε.

Κάνοντας ένα σχόλιο για την κατάσταση στον Άρη του σήμερα:

Αυτήν την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στον Άρη και είναι αντιληπτό απ’ όλους μας! Αν λυθεί αυτό το πρόβλημα τότε σίγουρα υπάρχει όλη η καλή διάθεση. Είναι καθαρά θέμα του ιδιοκτήτη.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε:

Η προσφορά του Γιάννη Μπουτάρη ήταν ανεπανάληπτη, βοήθησε πάρα πολύ στα μέγιστα, όταν πραγματικά φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να τα καταφέρουμε, βοήθησε πάρα πολύ να βγει ο Άρης από την δύσκολη κατάσταση και να προχωρήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παρεξηγήθηκε η προσφορά του. Έχει βάλει «θεμέλια» ο Γιάννης Μπουτάρης στην ιστορία του Άρη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button